Wednesday, January 26, 2022

Wij zijn fan van FindTime, een super handige app voor Outlook

Must read

avatar
Freerk Terpstra
Freerk Terpstra werkt als Office 365 consultant bij Rapid Circle. Bij Rapid Circle begeleid hij organisaties met het vertalen van globale organisatiedoelen en gebruikerswensen naar het succesvol inzetten van Office 365. Daarnaast is hij blogger bij Lifehacking.nl over slimmer werken.

Er zijn steeds meer applicaties en integraties beschikbaar voor Office-programma’s. Een erg fijne applicatie is FindTime. Deze is gratis te installeren in Outlook. In Outlook is het natuurlijk mogelijk om agenda’s van collega’s naast elkaar te zetten, om te kunnen zien wanneer collega’s kunnen afspreken. Tot ongeveer 4 collega’s heb je hier genoeg overzicht mee. Worden dit er meer? Dan is plannen steeds lastiger. Met FindTime krijg keert het overzicht terug.

Zoek beschikbare tijd van collega’s

FindTime laat van (meerdere) collega’s zien wanneer ze tijd hebben (zie afbeelding 1). Je kan zelf bepalen hoe lang de afspraak moet duren. Dit werkt goed en is handig bij meerdere collega’s. Je krijgt een overzicht te zien van meerdere tijdsloten die beschikbaar zijn en wie er beschikbaar zijn. Vervolgens kun je de tijdsloten die je wil voorleggen selecteren. Dit wordt vervolgens een ‘poll’ waarop de collega’s kunnen reageren wat hun voorkeur heeft. Elke collega krijgt link, die vervolgens de mogelijkheden weergeeft (zie afbeelding 2).

findtime-1

 

 

 

 

 

 

Verschillende mogelijkheden ook voorleggen aan externen

Het is ook mogelijk om FindTime te gebruiken voor mensen buiten de organisatie. Je kan dan niet zien wanneer iemand beschikbaar is, wel is het mogelijk om verschillende tijden voor te stellen. De ander kan vervolgens via een poll, ook in de browser, aangeven welke van de voorgestelde moment het beste past. Dit kan via een eenvoudig menu worden aangegeven.

findtime-2

 

 

 

 

 

 

 

FindTime is een heel handig programma om snel met meerdere mensen een afspraak te maken, intern maar ook extern. Je houdt eenvoudig overzicht en het maakt niet uit welk mailprogramma of maildienst de ander gebruikt. Download FindTime in de Store in Outlook. Of download de plugin hier.

Instructievideo’s

Zie onderstaande video’s voor meer informatie en een stap voor stap instructie.

 

Save

More articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest articles