In formulieren kom je vaak keuzemenu’s tegen om een waarde in te vullen. Het maken van een keuzelijst is snel gedaan. Vanuit de toolbox selecteer je de Drop-down-list-box…..

Of wat mijn voorkeur heeft, maak een tekstveld aan van het type string. Selecteer in je
tabel twee cellen. Ga naar je veld, selecteer vanuit het menu de Drop-down-list-box:

 

Door naar de eigenschappen te gaan van het control kun je de lijst maken die je wilt laten zien:

 

 

Nadeel hiervan is dat de lijst lokaal in het control is opgeslagen. Wanneer je in een formulier vaak de zelfde lijst gebruikt moet je voor elk veld de lijst aanpassen als die veranderd moet worden. Het is handiger om de keuzelijst éénmalig centraal te maken. In dit voorbeeld vul ik het menu met een lijst maanden vanuit een xml-bestand. Het bestand kun je hier bekijken en kopiëren. Plak de tekst in kladblok, sla op als txt. Verander de extensie van .txt naar .xml

Om het xml-bestand te gebruiken moeten we die eerst als bronbestand in InfoPath uploaden:

[listdot]

  • Ga in de Ribbon naar Data > Data Connections
  • Voeg een nieuwe connectie toe door op Add te klikken
  • Selecteer de optie XML document

[/listdot]

Bij het uploaden van het XML-bestand volg de aanwijzingen en wees er zeker van dat het XML-bestand toegevoegd is aan het InfoPath-form. Om de connectie te koppelen aan het Drop-down-list-box:

[listdot]

  • Ga naar de eigenschappen
  • Selecteer ‘Get choises from an axternal data source’
  • Selecteer je data source; In dit voorbeeld geef ik voor de Value en Display name twee verschillede waarden op. In het XML is intM het maandnummer en Name de maandnaam.

Het resultaat is een lijst met de maandnamen. Wanneer je de lijst wilt veranderen hoef je alleen het XML-bestand in de data-connectie aan te passen en niet elk lokale lijst in een control.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.