In het eerste artikel van deze serie beschreef ik een aantal voordelen van InfoPath 2010. Ik zie dat InfoPath wel vaker gebruikt wordt in de praktijk maar dat veel mensen
nog niet de ware kracht weten.

Tijdens mij sessie op TechReady 2 heb ik sessie gehouden over InfoPath (in combinatie met Nintex Workflow) en daar kwamen veel mensen op af. Ik weet dus dat er veel interesse is in dit onderwerp.

Ik zal in dit artikel beginnen met het InfoPath webonderdeel. Dit webonderdeel is nieuw en was niet aanwezig in MOSS 2007. Het is echt een goede aanvulling voor SharePoint 2010 in combinatie met InfoPath. Het was toch een probleem om formulier op een mooie en gebruikersvriendelijke wijze te presenteren.

Ik zal voor dit artikel het voorbeeld van mijn TechReady sessie gebruiken. Het webonderdeel kan eenvoudig worden toegevoegd door een pagina te bewerken, kies in het lint voor Invoegen, Webonderdeel. Het webonderdeel is te vinden in de categorie formulieren (niet echt verassend toch ;)). Je moet nu het webonderdeel bewerken:

 

Je hebt nu de keuze uit een aantal opties:

Lijst of bibliotheek
Selecteer de bibliotheek waar het formulier is opgeslagen die je hier wilt tonen.

Type inhoud
Kies het gewenste formulier. Indien je meerdere formulieren in een bibliotheek hebt maak dan een keuze.

Lint of werkbalk weergeven
Indien je gebruik wilt maken van het lint of de werkbalk dan dien je hiervoor te kiezen. Als je de gebruikers het formulier wilt laten indienen
via een knop dan adviseer ik deze optie uit te zetten.

Weergaven

Indien je meerdere weergaves gebruikt in je formulier dan kan je hier een keuze maken.

Gedrag indienen
Deze optie is erg belangrijk en handig. Je kan bijvoorbeeld kiezen een nieuw formulier te openen wanneer deze is ingediend. Erg handig!

Titel
Het webonderdeel moet uiteraard ook een titel mee krijgen in plaats van de standaard naam. Het webonderdeel kan er als volgt uitzien:

Je kunt je formulieren nu op een mooie en gebruikersvriendelijke manier presenteren richting je gebruikers.

Previous articleSharePoint juist in het MKB
Next articleDe 80 – 120 regel
Jasper Oosterveld woont in Amsterdam met zijn vrouw Katie, dochter Flora en hond Millie.Jasper Oosterveld is een veelgevraagd spreker en schrijft blogs en artikelen over het onderwerp waarvan zijn bloed sneller gaat stromen: SharePoint en Office 365. Bij InSpark verzorgt hij als Consultant naadloze implementaties van SharePoint Online en Office 365. Jasper weet zowel de rode draad te bewaken als op detailniveau te opereren en werkt flexibel en overtuigend naar het allerbeste resultaat voor zijn opdrachtgevers. Als mede-oprichter van de site SP&C NL ondersteunt hij zakelijke gebruikers, maar ook via Twitter en LinkedIn voorziet hij dagelijks in verse informatie over SharePoint en Office 365. In 2014 is Jasper bekroond met de Office 365 MVP Award. Kortom, InSpark's Microsoft MVP is dé ‘go-to guy’ voor SharePoint en Office 365.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.