De vorige versie van SharePoint Online 2010, SharePoint Online 2007, ondersteunde helaas niet het gebruik van InfoPath. Dit was uiteraard een groot gemis want hierdoor was het bijvoorbeeld niet mogelijk om digitale formulieren te ontwerpen en te implementeren binnen een Intranet portaal. In SharePoint Online 2007 was ook nog geen Sandbox Solutions aanwezig. Hierdoor was je veroordeeld tot het gebruik met de standaard SharePoint lijsten.

Sinds de release van SharePoint Online 2010 wordt InfoPath ondersteund! Uiteraard dient hier wel van InfoPath 2010 gebruik gemaakt te worden. Je kunt nu digitale formulieren ontwerpen en implementeren binnen een SharePoint Online portaal. Dit is echt een fantastische toevoeging.

In een van mijn volgende artikelen ga ik het werken met webservices beschrijven. Ik heb dit ook geprobeerd voor SharePoint Online 2010 maar liep tegen enorm veel problemen aan. Ik kon bijvoorbeeld niet automatisch de profiel gegevens van de ingelogde gebruiker ophalen. Ik heb hierover met de service desk van Microsoft gesproken. Zij gaven aan dat er van BCS gebruik gemaakt moet worden. Ik vind dit erg vreemd want ik heb bijvoorbeeld een korte uitwisseling met Laura Rogers gehad en zij gaf aan geen problemen te hebben! Dat is dus nog een onderzoekje waard 🙂

Maak je dus gebruik van SharePoint Online 2010, dan is mijn advies om zo snel mogelijk InfoPath in te zetten om processen te gaan digitaliseren.

Previous articleSharePoint 2010 mobiel benaderen
Next articleJe profiel gegevens verrijken met informatie
Jasper Oosterveld woont in Amsterdam met zijn vrouw Katie, dochter Flora en hond Millie.Jasper Oosterveld is een veelgevraagd spreker en schrijft blogs en artikelen over het onderwerp waarvan zijn bloed sneller gaat stromen: SharePoint en Office 365. Bij InSpark verzorgt hij als Consultant naadloze implementaties van SharePoint Online en Office 365. Jasper weet zowel de rode draad te bewaken als op detailniveau te opereren en werkt flexibel en overtuigend naar het allerbeste resultaat voor zijn opdrachtgevers. Als mede-oprichter van de site SP&C NL ondersteunt hij zakelijke gebruikers, maar ook via Twitter en LinkedIn voorziet hij dagelijks in verse informatie over SharePoint en Office 365. In 2014 is Jasper bekroond met de Office 365 MVP Award. Kortom, InSpark's Microsoft MVP is dé ‘go-to guy’ voor SharePoint en Office 365.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.