In dit deel van de InfoPath serie zal ik bespreken hoe eenvoudig het is om formulieren te publiceren naar SharePoint.

Het is in de nieuwe versie van InfoPath ongelofelijk makkelijk geworden om je formulieren te publiceren naar SharePoint. Ik doel hier voornamelijk op voor het publiceren van wijzigingen. Het proces van de eerste maal publiceren is ongeveer hetzelfde gebleven. Ik zal dit toelichten.

Ik open mijn InfoPath formulier en klik op File. Ik klik nu op Publish en een aantal opties verschijnen:

Aangezien ik het formulier voor de eerste keer naar SharePoint wil publiceren kies ik voor SharePoint Server. Ik dien nu de URL van mijn SharePoint omgeving in te vullen. Ik klik daarna op Next. De kans is groot dat je eerst moet inloggen. Vul je credentials in en klik op Ok. Het volgende scherm verschijnt:

Ik beperk mij nu even tot de eerste optie. In toekomstige artikelen zal ik de andere twee behandelen. Ik kies voor Form Library omdat ik mijn formulier in een formulieren bibliotheek wil plaatsen. Ik klik op Next.

In het volgende scherm kan ik een nieuwe formulieren bibliotheek aanmaken of een huidige selecteren. Aangezien ik dit voor de eerste keer doe kies ik ervoor om een nieuwe bibliotheek aan te maken. Ik klik op Next. Ik geef de bibliotheek een bijpassende naam en een beschrijving. Ik klik op Next.

Ik heb nu de mogelijkheid om velden uit InfoPath te promoten als kolom in SharePoint. Ik zal dit in een toekomstig artikel behandelen. Ik kies hier dus alleen voor Next. Het laatste scherm verschijnt waar ik het formulier kan publiceren naar SharePoint. Dit betekent dat een formulieren bibliotheek aangemaakt zal worden met als standaard inhoudstype ons formulier!

Ik kan nu naar SharePoint gaan en mijn formulier bekijken. In mijn vorige artikel heb je kunnen lezen hoe het InfoPath Webonderdeel werkt. Een van de grootste verbetering waar je nu mee aan slag kunt is het snel publiceren! Je kunt boven de ribbon de volgende iconen zien:

Door op het klikken van het tweede icoon, naast de Save knop, wordt je formulier direct opgeslagen! In de vorige versie van InfoPath diende je de bovenstaande procedure nogmaals door te lopen. Dit was echt tijdrovend en frusterend. Een enorme verbetering 🙂

 

 

Previous articleWat kan een technologie voor je bedrijf betekenen?
Next articleSharePoint 2010 mobiel benaderen
Jasper Oosterveld woont in Amsterdam met zijn vrouw Katie, dochter Flora en hond Millie.Jasper Oosterveld is een veelgevraagd spreker en schrijft blogs en artikelen over het onderwerp waarvan zijn bloed sneller gaat stromen: SharePoint en Office 365. Bij InSpark verzorgt hij als Consultant naadloze implementaties van SharePoint Online en Office 365. Jasper weet zowel de rode draad te bewaken als op detailniveau te opereren en werkt flexibel en overtuigend naar het allerbeste resultaat voor zijn opdrachtgevers. Als mede-oprichter van de site SP&C NL ondersteunt hij zakelijke gebruikers, maar ook via Twitter en LinkedIn voorziet hij dagelijks in verse informatie over SharePoint en Office 365. In 2014 is Jasper bekroond met de Office 365 MVP Award. Kortom, InSpark's Microsoft MVP is dé ‘go-to guy’ voor SharePoint en Office 365.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.