Ik kreeg laatst de vraag van een collega “We hebben nu SharePoint 2013 echter, waar zijn mijn links uit SharePoint 2010 gebleven?”

SP2013 logo

Nieuwe software is (meestal) leuk. Vaak zitten er nieuwe onderdelen in welke men moet ontdekken, uitpluizen en natuurlijk nuttig vinden. Echter, als je een upgrade uitvoert van nieuwe software kan het zijn dat je bepaalde onderdelen niet meer terug kan vinden. Simpel weg om dat het bijvoorbeeld niet meer is of het is niet “toegankelijk” via de gebruikers interface. Dit laatste wordt in het geval van SharePoint gedaan voor backwards compatibilty als men upgrade van SharePoint 2010 naar SharePoint 2013 bijvoorbeeld.

De My Links is nou net zo’n onderwerp wat hier onder valt. My Links biedt de mogelijkheid om op je profiel pagina persoonlijke links/favorieten aan te maken. Deze links kan je zichtbaar maken voor anderen of privé houden. De My Links wordt vanuit SharePoint voornamelijk gebruikt als opslag voor de “Connect to Office” links en zijn ook te gebruiken voor het aanmaken van overige favorieten. Deze links zijn in een SharePoint 2013 omgeving niet via de gebruikers interface te benaderen. Maar hoe kan mijn collega als nog zijn My Links van SharePoint 2010 benaderen?

Via de url kan hij navigeren naar de pagina waar deze links staan. Door via je mysite-collectie te navigeren naar ~mysitecollectionurl/_layouts/MyQuickLinks.aspx, kom je op de My Links pagina terecht:

WaarZijnMijnLinks_1

Note: vervang ~mysitecollectionurl door de url van je mysite. Voorbeeld: http://my-site.local/_layouts/MyQuickLinks.aspx:

WaarZijnMijnLinks_2

Echter om nu elke keer deze url in te typen is niet echt gebruikers vriendelijk. Om deze pagina te benaderen vanuit de gebruikers interface, kan je gebruik maken van de “Edit Links” mogelijkheid welke zich onderaan je profiel pagina foto bevindt.

WaarZijnMijnLinks_3

Vervolgens heb je de mogelijkheid om een link te “drag and droppen”. Je sleept de titel van de pagina (wat een link is) My Links naar de tekst Drag and drop a link here:

WaarZijnMijnLinks_4

Klik vervolgens op save om de toegevoegde link op te slaan aan je “Quick Launch Menu”:

WaarZijnMijnLinks_5

De My Links is nu opgeslagen en bereikbaar vanuit je Quick Launch Menu op je profiel pagina:

WaarZijnMijnLinks_7

Een ander voorbeeld waar bepaalde links zijn gebleven zijn, de Sites en de Tags and Notes.

De Sites welke je kan volgen en volgt, kan je inzien door rechts boven in te klikken op [Sites]. Je Tags and Notes zijn in te zien door aan de rechter kant op je profiel pagina te klikken op [See all]:

WaarZijnMijnLinks_8

WaarZijnMijnLinks_9

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.