Wednesday, January 26, 2022

Tools waarmee je SharePoint development nog makkelijker maakt

Must read

avatar
Pinaki Ghatak
Meer dan 19 jaar werkervaring in de IT; softwareontwerp en ontwikkeling, SDLC (Software Development Life Cycle), ALM (Application Life Cycle Management), team management en project delivery. Pinaki heeft wereldwijde werkervaring. Zo heeft hij gewerkt in de UK als Consultant voor Barclays Bank. Ook woonde en werkte hij 10 jaar in de VS. Hij werkte voor diverse branches gericht op het bankwezen, de productie en de farmaceutische industrie. In 2006 verhuisde Pinaki naar Nederland en sinds 2014 is hij officieel een Nederlandse burger. In zijn vrije tijd richt hij zich op certificering in SharePoint MCSE en TOGAF. Ook is hij actief in gebruikersgroepen en professionele sociale netwerken, zoals TechNet, WAZUG, Yammer etc. Hij probeert up-to-date te blijven van nieuwe technische ontwikkelingen en leest veel Microsoft case studies om te leren hoe Microsoft verschillende branches helpt.

Gedurende mijn SharePoint development ervaringen (met zowel 2010 als 2013) heb ik verschillende nuttige en productieve externe tools leren gebruiken. Hoewel Visual Studio het belangrijkste instrument is wat je gebruikt, zijn er vele andere tools die we kunnen gebruiken om ons leven nog makkelijker en productiever te maken.

In deze blog wil ik graag mijn favoriete tools met jullie delen.

SharePoint Manager 2013

Deze tool stelt je in staat door elke site te navigeren en te kijken naar de verschillende instellingen, eigenschappen, etc. De meeste dingen die je doet in SharePoint, kunnen worden onderzocht met Manager 2013. Als je deze tool nog niet hebt, download hem nu!

SharePoint Solution Deployer

Deze tool helpt je bij het beheer van jouw deployment packages (WSP) en deze voor te bereiden op verschillende omgevingen.

SharePoint ULS Log Viewer

Als aanvulling op de ULS Viewer, aangeboden via de SharePoint development dashboard, is dit een nuttige en handige om alle ULS log views te checken. Dit werkt zowel met SharePoint 2010 als met SharePoint 2013.

CAML Designer

Als developers werken we veel met CAML, of we dit nou willen of niet. Dit is de beste tool voor het bouwen van CAML queries. Het maakt gebruik van automatisch gegenereerde code samples voor jouw queries en het kan kopiëren en plakken in je code. In de nieuwe versie van CAML designer kan je nu ook REST query krijgen.

SharePoint Color Palette tool

Deze tool biedt kleurenpallet functionaliteit voor gebruik met SharePoint 2013 designs.

SharePoint 2013 Search query tool

Deze tool helpt je queries te formatteren en laat je met gemak een Search REST query configureren. De tool creëert queries die je kan analyseren, zodat er meer van kan leren.

SharePoint 2013 client browser

Deze tool helpt je om op afstand verbinding te maken met een SharePoint omgeving en data en artifacts te bekijken door middel van een Client API.

SharePoint Code Analysis Framework (SPCAF)

Deze tool analyseert solutions en code. Het laat je weten wanneer je solution slecht in elkaar zit, voordat deze naar productie gaat. Het kan worden geïntegreerd met Visual Studio, maar is ook beschikbaar als stand-alone application.

SharePoint Software Factory

Ontwikkelaars in diverse bedrijven hebben hun eigen smaak en voorkeuren als het gaat om SharePoint development. Deze tool maakt gebruik van een standaard guidance factory methode. Dit helpt jou een uniform SharePoint-project te creëren. Persoonlijk gebruik ik dit voor mijn SharePoint projectontwikkeling.

Fiddler

Dit is een voor ervaren web developers. Het is ideaal voor het analyseren van SharePoint verzoeken van klanten.

Powershell tools for Visual Studio

Deze tool is een Visual Studio add-in. Het stelt gebruikers in staat syntax highlighting te hebben op PowerShell bestanden in Visual Studio.

LinQPad

LinQPad is een gratis tool die je helpt om queries in CAML of JSON te creëren en instant resultaten te krijgen.

More articles

1 COMMENT

 1. Hello ,
  I’m sorry I don’t speak Dutch, but I think the following is important to know.
  I wanted to thank you for pointing me to telerik.com/download/fiddler on your page here: spcnl.nl/tools-waarmee-je-sharepoint-development-nog-makkelijker-maakt/
  I was not aware of how important it is to monitor my site and you got me to do that!

  After some research, I found this super cool really free alternative mobile app. What these guys do is turn my phone into a monitor, so I get an instant message if my site is down.
  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.freewebsitemonitor

  I think this is a really cool approach, and it saves me the money I paid for the monitoring in the past. They promise a forever-free app, so I thought since you got me to the first course, I would return the favor, so you can share this app on your page.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest articles

%d bloggers like this: