Sway is een typisch voorbeeld van een Microsoft product dat ‘klein’ begint en met de tijd relevanter wordt. De laatste functionele aanpassingen komen in de vorm van QuickStarter.Daarnaast is het vanaf nu ook mogelijk om audio toe te voegen aan een Sway.

sway-start-from-topic

 

 

 

Kant-en-klare content

Begin oktober kondigde Microsoft de komst van Sway QuickStarter aan. Sway kun je gebruiken om snel presentaties op basis van een verhaallijn te maken. Met QuickStarter biedt Microsoft nóg meer kant-en-klare content aan.  De nieuwe functionaliteit is beschikbaar onder de knop Start a topic. Hier vul je een woord in. Sway zoekt vervolgens informatie én ordent deze informatie op een (voor Sway) logische manier.
Zo heb je (letterlijk) binnen een handomdraai een presentatie gemaakt.

sway-enter-a-topic

 

 

 

 

Zelf nog tweaken

Hoewel QuickStarter verrassend veel relevante content oplevert, willen de meeste mensen vaak toch zelf nog een beetje kunnen tweaken. Dat kan uiteraard. Alle content die Sway suggereert, is ook zo weer te verwijderen. Sway maakt hierbij gebruik van een zogenaamde Outline. Dit kun je vergelijken met een geraamte. Hier wordt ‘vlees’ aan gehangen, in de vorm van secties en items. Hier kun je makkelijk in ordenen, aan toevoegen, of weer verwijderen.

Deze vraag zal waarschijnlijk naar boven komen: hoe zit het met auteursrechten op het materiaal dat Sway voor je selecteert? QuickStarter zal alleen content aanbieden wanneer hier een Creative Commons licentie op zit. Dit betekent dat je het (in de meeste gevallen) gratis kunt gebruiken.

Audio

Een veelgehoorde klacht was dat audio niet toegevoegd kon worden aan een Sway. Sinds november is dit nu ook mogelijk. Hiervoor kies je onder tabblad Cards voor de Nieuw toegevoegde Audio optie.

sway-audio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En voor de mensen die graag nog gebruik blijven maken van PowerPoint- Microsoft is van plan om QuickStarter ook uit te rollen voor PowerPoint.

Save

Save

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.