SPC14 – SharePoint Online – Build for the Enterprise

In deze sessie van Simon Skaria werd ingegaan op Office365 en hoe Microsoft de aspecten van beschikbaarheid en betrouwbaarheid garandeerd. Microsoft is (terecht) zeer trots op haar ontwikkelingen op de cloud en deze sessie gaf daar ook uiting aan. Simon begon met een geschiedenis van SharePoint online (van on-premies via BPOS naar Office365).

In een video van Advocate Healthcare werd duidelijk dat zelfs een organisatie die zeer veeleisend is op het gebied van betrouwbaarheid en veiligheid (de organisatie levert gezondheidszorg) in Office365 een juiste oplossing heeft.

Simon ging hierna in op de volgende onderwerpen.

Enterprise reliability

Microsoft biedt een beschikbaarheid van 99,99%. Dat is een behoorlijk hoog niveau. Om open-en-eerlijk te zijn over deze beschikbaarheid, biedt Microsoft elke tenent beheerder een beheerconsole aan. Deze console biedt een overzicht van de status van de tenent (incidenten, status, en dergelijke). Deze console is beschikbaar cross-platform (alle browsers, elk device).

Security

Beveiliging is niet alleen userid/password, het gaat ook om de beveiliging van de fysieke apparatuur, netwerk, gebruikerstoegang, platformen, toepassingen en uiteraard de data. Elk van deze onderwerpen kent een eigen manier van adresseren. Voorbeelden hiervan zijn versleuteling op REST niveau en 2-factor authenticatie.

WIN_20140303_142708

Een zeer interessant onderdeel van de presentatie was de livefeed naar de Microsoft Security “warroom”. We kregen een overzicht van de processen die Microsoft gebruikt om de beveiliging van Office365 te monitoren. Zo analyseren ze zo’n 1TB aan logbestanden elke dag.

WIN_20140303_143302

Andere onderwerpen waren:

[listdot]

  • Boundless storage: Vanaf nu wordt een limiet van 1TB per site-collectie aangeboden met een vrijwel ongelimiteerde hoeveelheid opslag.
  • Fort Knox: de encryptie van elke onderdeel van een blob. Wanneer een blob via shredded storage wordt opgeslagen, worden alle delen van de blob nu versleuteld.
  • Informatie delen: De “Delen met” optie wordt aangescherpt. Er komt nu een optie bij die vereist dat de ontvangende partij inlogt om de informatie te kunnen zien. Bovendien krijgt de beheerder van de tekent nu een beheeroptie om het delen van informatie te beheren.
  • Continuous innovation: Microsoft gaat nu zeer kort na elkaar nieuwe features en verbeteringen doorvoeren. Hierbij luistert het nauw naar de ervaringen van de klanten. Vorige week is premies variant krijgt nu een Office365 optie in Central Administration. Dit maakt het mogelijk om de connectie naar Office365 Yammer, Onedrive for business en Sites te configureren.

[/listdot]

Al met al een zeer leuke sessie!

avatar
Albert Hoitingh
Office 365 business consultant/architect and Microsoft MVP with a core interest in everything to do with information management, (Azure) information protection, governance and security. Frequent speakers at SharePoint Saturday (VIanen, London, Cambridge, Lisbon), Office 365 Engage and Dutch Information Worker User Group.

Related Articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Stay Connected

6,065FollowersFollow
5,933FollowersFollow

Subscribe to our newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Latest Articles