Records management is een belangrijk onderwerp in SharePoint. Lees de goede artikelen van Eric Burger er maar op na! In deze sessie gingen maar liefst vijf specialisten van Microsoft in op records management en de schaling hiervan.

20140304-151143.jpg

En over welke schaal hebben we het dan? Nou, die is behoorlijk. Het eerste scenario betrof een wereldwijde bank met de volgende eigenschappen:

[listdot]

  • 250.000 gebruikers
  • 370.000.000 documenten
  • 1.500TB content

[/listdot]

Goed. Dat is best een omgeving. De experts van Microsoft beschreven hoe hiervoor een oplossing is ontworpen. De kernpunten hierbij waren:

[listdot]

  • Ken de limieten en grenzen van het platform! In dit geval ging het over SP2013 on-premies;
  • Maak een juiste keuze tussen in-place en records center (in dit scenario: records center);
  • Maak een juiste architectuur (in dit scenario: een content farm en records farm – elk met 82 servers);
  • Introduceer aanpassingen (maatwerk) waar nodig. In dit scenario was dit zeker zo.

[/listdot]

Het tweede scenario ging over een verzekeringsmaatschappij. Het uitgangspunt hierbij was “Search driven information”. Een leuke uitspraak was: “Search, don’t browse”. Het derde scenario betrof de archiefoplossing van Microsoft zelf, voor haar juridische afdeling. Hier ging het voornamelijk om substitutie (het omzetten van de fysieke documenten naar het electronisch archief). Een belangrijke take-away hierbij was: de taxonomy is van groot belang voor records management.

WIN_20140304_160546

Wat komt er nog aan?

Aan het einde van de sessie werd gesproken over de toekomst van SharePoint en records management. Op dit moment ondersteunt Office365 records management niet op dezelfde manier als de on-premies oplossing. Dat gaat uiteraard wijzigen. Als één ding helder is tijdens deze congresdagen, dan is het: cloud, cloud, cloud (dus: Office365).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.