De veranderingen in SharePoint gaan de laatste tijd erg snel, houd je het nog een beetje bij? Het begon met de aankondigingen tijdens het online event The Future of SharePoint. Daarna werden de eerste moderne ervaringen, zoals Microsoft deze nieuwe veranderingen noemt, gerealiseerd. Deze zijn gericht op de SharePoint iOS App, documenten bibliotheken & lijsten, SharePoint Sites, Site Inhoud en Team Sites. In deze blog de updates rondom de SharePoint Homepagina.

Zoals je in één van mijn vorige blogs hebt gelezen is tijdens het online event the Future of SharePoint, een prominentere rol van SharePoint binnen Office 365 aangekondigd. Deze rol is reeds in gang gezet door o.a. de wijziging van de tegel, in de App Launcher, Sites naar SharePoint:

 

Het stopt niet alleen bij een naamswijziging want de ervaring van de SharePoint homepagina is compleet op de schop gegaan:

 

Wauw! Dit is echt een groot verschil of niet dan? Het biedt, in één oogopslag, zicht op jouw gevolgde, recentelijke bezochte sites en relevante suggesties. De recentelijke sites worden weergegeven met een eigen kaartweergave inclusief relevante statistieken. Deze statistieken worden verzorgd door de Office Graph. Het is goed om te zien dat Microsoft eindelijk deze krachtige techniek ook buiten Delve gaat inzetten. De medewerkers ontvangen daarnaast suggesties aan de hand van de connecties (jouw collega’s) en bedrijfsbrede snelkoppelingen zoals een verwijzing, in ons geval, naar de postkamer en het klanten portaal.

In mijn ogen is deze vernieuwde SharePoint homepagina echt geschikt als dagelijkse startpagina voor de medewerkers. Het biedt namelijk een ideaal uitgangspunt naar mijn relevante sites waardoor je sneller schakelt en werkzaamheden gaat uitvoeren. De SharePoint homepagina staat ook in directe verbinding met de SharePoint App en maakt gebruik van dezelfde content. Op deze wijze is een uniforme en consistente gebruikerservaring aanwezig. De vernieuwingen zijn eindelijk begonnen en ik kijk erg uit naar de toekomst van SharePoint!

 

Previous articleUnity Connect Haarlem agenda is live!
Next articleSharePoint in je broekzak
avatar
Jasper Oosterveld woont in Amsterdam met zijn vrouw Katie, dochter Flora en hond Millie.Jasper Oosterveld is een veelgevraagd spreker en schrijft blogs en artikelen over het onderwerp waarvan zijn bloed sneller gaat stromen: SharePoint en Office 365. Bij InSpark verzorgt hij als Consultant naadloze implementaties van SharePoint Online en Office 365. Jasper weet zowel de rode draad te bewaken als op detailniveau te opereren en werkt flexibel en overtuigend naar het allerbeste resultaat voor zijn opdrachtgevers. Als mede-oprichter van de site SP&C NL ondersteunt hij zakelijke gebruikers, maar ook via Twitter en LinkedIn voorziet hij dagelijks in verse informatie over SharePoint en Office 365. In 2014 is Jasper bekroond met de Office 365 MVP Award. Kortom, InSpark's Microsoft MVP is dé ‘go-to guy’ voor SharePoint en Office 365.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.