De toepassing van het woord ‘Social’ is overal aanwezig tegenwoordig. Iedereen kent Facebook en Twitter. In de release van SharePoint 2010 is erg ook veel aandacht besteed aan dit onderwerp! The Mijn Site is enorm verbeterd, de integratie van labels en kernwoorden en de toepassing binnen het zoeken. Ik wil een aantal van deze onderdelen in dit artikel toelichten.

Notitiebord


Het notitiebord webonderdeel is nieuw binnen SharePoint 2010. Het biedt de gebruikers de mogelijkheid om berichten achter te laten op de Mijn Site. Dit webonderdeel kan ook op andere locaties worden ingezet! Het is een behoorlijk recht-toe-rechtaan webonderdeel.  De beheerder kan eigenlijk alleen maar aangeven hoeveel berichten er getoond mogen worden. De rest wordt verborgen en kan worden getoond door op ‘Next’ and ‘Previous’ knoppen te klikken. Een erg handig webonderdeel om gebruikers in staat te stellen om feedback achter te laten. Dit kan bijvoorbeeld worden ingezet op een algemene startpagina van een projecten site.

Organogram

Het organogram is ook  een webonderdeel. Deze wordt op de Mijn Profiel pagina van de Mijn Site getoond. Dit is een erg cool webonderdeel. Het stelt de gebruikers in staat om op een interactieve wijze door de gehele organisatie te browsen. De collega’s worden getoond met een afbeelding en een korte introductie. De naam is klikbaar en opent de desbetreffende Mijn Site. Een erg mooie feature om snel je collega’s te leren kennen! Het is alleen erg belangrijk dat Silverlight is geïnstalleerd en elke medewerker de juiste manager heeft gekoppeld.

Label wolk


Het label wolk webonderdeel is ook nieuw binnen SharePoint 2010. Het is nu mogelijk om alle content, binnen een SharePoint Intranet omgeving, van een label of notitie te voorzien. Op deze wijze kan een gebruiker o.a. favorieten creëren voor items. Elke label heeft een eigen profiel pagina waar alle geralteerde items worden getoond. De overige gebruikers, met dezelfde interesse in het label, worden hier ook getoond. Op deze wijze kunnen gebruikers snel met elkaar in contact komen.

De bovenstaande onderdelen zijn ook beschikbaar in SharePoint Online 2010. Dat is erg gaaf omdat de vorige versie geen Mijn Site ondersteunde 🙂

Previous articleMetadata toekennen in SharePoint 2010
Next articleZoeken met metadata in SharePoint 2010
avatar
Jasper Oosterveld woont in Amsterdam met zijn vrouw Katie, dochter Flora en hond Millie.Jasper Oosterveld is een veelgevraagd spreker en schrijft blogs en artikelen over het onderwerp waarvan zijn bloed sneller gaat stromen: SharePoint en Office 365. Bij InSpark verzorgt hij als Consultant naadloze implementaties van SharePoint Online en Office 365. Jasper weet zowel de rode draad te bewaken als op detailniveau te opereren en werkt flexibel en overtuigend naar het allerbeste resultaat voor zijn opdrachtgevers. Als mede-oprichter van de site SP&C NL ondersteunt hij zakelijke gebruikers, maar ook via Twitter en LinkedIn voorziet hij dagelijks in verse informatie over SharePoint en Office 365. In 2014 is Jasper bekroond met de Office 365 MVP Award. Kortom, InSpark's Microsoft MVP is dé ‘go-to guy’ voor SharePoint en Office 365.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.