Op mijn persoonlijke blog heb ik mij druk gemaakt over het openen van PDF bestanden in SharePoint Online. Met de laatste service update van Microsoft ben ik blij verrast. Vanaf nu kan een PDF geopend worden in de browser.  Omdat voor het openen van een PDF de Adobe-client gebruikt wordt ben je daarvan afhankelijk. Vanaf Adobe Reader versie 10.1 is er een SharePoint integratie. Dit houdt in dat wanneer je een PDF-bestand opent, de Adobe-client het bestand wil uitchecken. Vanuit de Reader kun je het bestand weer inchecken in SharePoint en een commentaar toevoegen.

Kan nuttig zijn, en is leuk dat het bestaat. Alleen nu met de service update voor SharePoint online werkt het niet consistent. Een PDF openen met een tekst-link gaat rechtstreeks naar de browser.

Vanuit een bibliotheek komt er met de Internet Explorer browser het uitcheck-venster. In FireFox wordt het PDF rechtstreeks geopend vanuit de bibliotheek in de browser.

Als je de SharePoint integratie wilt uitschakelen moet je in Regedit de sleutel ‘cSharePoint’ aanmaken.

 

[bron: Adobe Enterprise Administration Guide blz 124 SharePoint integration]

[listdot]

  • Open the registry.
  • Go to HKLM\SOFTWARE\Policies\Adobe\<ProductName>\<version>\FeatureLockDown.
  • Create a key called cSharePoint.
  • Create a DWORD value called bDisableSharePointFeatures.
  • Set its value to 1.

[/listdot]

Resultaat: In SharePoint Online wordt een PDF nu in elke browser rechtstreeks geopend. Naar mijn menig is er geen functieverlies omdat het in- en uitcheck-mechanische van SharePoint intact blijft. Je zet met deze oplossing alleen de Adobe-variant uit.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.