De online variant van SharePoint 2010, SharePoint Online 2010, heeft een nieuwe site template gekregen. Dit is de express team website. In dit artikel wil een toelichting op het gebruik van dit template geven.

Het snelmenu bevat een aantal handige onderdelen:
[listdot]

  • Add new Page
  • Share this site with additional people
  • Posts

[/listdot]

Ik zal een korte toelichting per onderdeel geven.

Add new page
Met deze snelkoppeling kan je direct een nieuwe pagina aanmaken:

Je geeft een naam op en klik op Create. Dit is erg handig want je hoeft het Site Actions menu niet te gebruiken. Dit bespaart je toch weer een klik 🙂 Het aanmaken van pagina’s kan erg handig wezen om informatie te delen met je collega’s over een project of opdracht.

Share this site with additional people

Dit is een nieuwe feature binnen SharePoint Online 2010. Je kunt externe personen, zonder Office 365 licentie, toegang geven tot de SharePoint omgeving. Het enige vereiste is dat de persoon beschikt over een Windows Live account. Dit zal in de toekomst worden uitgebreid met andere type e-mail accounts.  Het volgende scherm verschijnt als er op deze snelkoppeling wordt geklikt:

Je kunt hier ook interne personen toegang geven tot de site door deze toe te voegen in een van de SharePoint groepen. Dit bespaart je weer een aantal klikken 🙂

Posts

Dit is het prikbord webonderdeel welke ook aanwezig is op de on premise versie van SharePoint 2010. Het is erg simpel, je plaatst de tekst en klikt op Post:

Je kunt nu klikken op de naam van de gebruiker. Indien de My Sites in gebruik zijn zal deze worden geopend. Je ziet nu meer informatie over de desbetreffende gebruiker. Dit maakt het erg eenvoudig om collega’s met elkaar in contact te brengen.

Dit nieuwe sjabloon is een interessante variatie op het team site sjabloon. Het kan bijvoorbeeld handig wezen voor het werken in projecten.

 

Previous articleSamenwerken met SharePoint? Laat SharePoint zelf samenwerken!
Next articleMetadata toekennen in SharePoint 2010
avatar
Jasper Oosterveld woont in Amsterdam met zijn vrouw Katie, dochter Flora en hond Millie.Jasper Oosterveld is een veelgevraagd spreker en schrijft blogs en artikelen over het onderwerp waarvan zijn bloed sneller gaat stromen: SharePoint en Office 365. Bij InSpark verzorgt hij als Consultant naadloze implementaties van SharePoint Online en Office 365. Jasper weet zowel de rode draad te bewaken als op detailniveau te opereren en werkt flexibel en overtuigend naar het allerbeste resultaat voor zijn opdrachtgevers. Als mede-oprichter van de site SP&C NL ondersteunt hij zakelijke gebruikers, maar ook via Twitter en LinkedIn voorziet hij dagelijks in verse informatie over SharePoint en Office 365. In 2014 is Jasper bekroond met de Office 365 MVP Award. Kortom, InSpark's Microsoft MVP is dé ‘go-to guy’ voor SharePoint en Office 365.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.