Begin volgend jaar released Microsoft de SharePoint Newsfeed apps voor Windows 8, Windows Phone en iOS. Deze native apps gaan werken naast de ‘desktop interface’ en de ‘mobiele interface’. De Android versie moet het voorlopig nog doen met een browser versie, de roadmap voor de native app is nog niet gepubliceerd.

De SharePoint Newsfeed app is bedoeld om waar dan ook contact te houden met SharePoint social.

De app werkt ‘smooth’ en is aangepast aan het device. De iOS app ziet er dus anders uit dan de Windows versie. Vanuit de app kun je navigeren naar diverse ‘pivoted views’ met onderwerpen als ‘Following’, ‘Everyone’, ‘Mentions’ en ‘Activites’. Uiteraard kun je vanuit de app ook reageren met commentaar, maar ook met bijvoorbeeld foto’s. De app ziet er strak uit, en voelt goed aan, in ieder geval op Windows.

De newsfeed app geeft dus updates over de content waar je interesse in hebt (following). Tevens kun je documenten vanuit je Skydrive Pro bekijken. Vanaf een Windows device kun je deze vervolgens direct editten in de Office app die op dit device beschikbaar is. Op de iOS devices kun je ook editten, maar dan gebeurt dit in de bijbehorende web app in de browser.

De app is voor Windows phone gebruikers al te proberen. Downloaden kan via aka.ms/spwp meer informatie is te vinden op: aka.ms/SharePointMobile.

Overigens is het opvallend hoeveel partijen mobiele oplossingen aanbieden op de exhibition.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.