Het is eindelijk zo ver: De officiële Microsoft App voor SharePoint is gelanceerd voor iOS. Dit werd aangekondigd tijdens het Future of SharePoint event. De afgelopen periode heb ik de beschikking gekregen over een preview versie van de app. Na veel testen en gesprekken met Microsoft ben ik eindelijk in staat om mijn ervaringen met jullie te delen. Laten we gezamenlijk kijken hoe de nieuwe SharePoint App ondersteuning biedt tijdens de dagelijkse werkzaamheden.

Deze dag staat een meeting gepland voor een project. Ik ben onderweg naar de klant en begin mijn dag met het openen van de app

Mijn recentelijk bezochte en favoriete sites worden weergegeven. Deze resultaten zijn accuraat en stellen mij in staat om, in dit geval, mijn huidige project site te openen:

 

De Office Graph komt in actie en toont populaire en ‘mijn project’ documenten. Dit helpt mij om de PowerPoint presentatie: Search & Intranet te openen voor de start van de vergadering:

De presentatie opent in de PowerPoint App en ik ben nu in staat om deze te bekijken en indien nodig te bewerken. De SharePoint-app werkt naadloos samen met de Office Apps rondom het bekijken en bewerken van alle Office bestanden. Ik bedenk mij ineens dat ik een aantal additionele documenten nog moet doornemen. Het snelmenu van de App bevat een link naar de documenten bibliotheek. Met een klik op het snelmenu en de bibliotheek wordt geopend.

 

De documenten bibliotheken openen altijd in de OneDrive-app. Op deze wijze maak je gebruik van de kracht en functionaliteit van de OneDrive-app. Je schakelt zo vlekkeloos tussen diverse apps om je werkzaamheden op je mobile device efficiënt en effectief uit te voeren.

Wij hebben sinds kort een nieuwe collega Roel Pluijmen. Hij stuurt een e-mail met de vraag om toegang te krijgen tot onze project site, zodat hij het technisch ontwerp kan aanvullen. Roel gaat namelijk onderdeel uit maken van het project. Geen probleem, vanuit de SharePoint-app geef ik Roel direct toegang met het juiste permissie niveau door middel van SharePoint groepen.

Roel beschikt nu over toegang tot de project site en onze samenwerking gaat van start. De meeting is ondertussen afgelopen en er is feedback rondom een aantal taken naar voren gekomen. Ik pak mijn telefoon er weer bij en ga naar de taken lijst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je bent in staat om lijst items te bekijken, filteren en sorteren. Op dit moment wordt het aanmaken van items nog niet ondersteund. Deze functionaliteit wordt in een latere fase beschikbaar gesteld. Eén van de taken is gerelateerd aan het functioneel ontwerp. Het document is snel gevonden met de zoek functie in de app.

 

Wederom ben ik in staat om de documenten in de Office apps te openen. Daarnaast biedt de zoek functie mij de mogelijkheden om content, gerelateerd aan functioneel ontwerp, binnen het gehele SharePoint Portaal te doorzoeken. Voor het optimaliseren van het ontwerp ben ik op zoek naar een collega gespecialiseerd in het schrijven van een functioneel ontwerp. De startpagina van de app biedt een uitgebreide zoek ervaring.

Top! Ik ga nu contact opnemen met Henk Haag door te klikken op zijn naam:

 

 

Henk zijn nummer is zichtbaar. Ik klik op het mobiele nummer om Henk direct te bellen. Daarnaast beschik ik over de mogelijkheid om zijn recente documenten te bekijken. Wie weet haal ik daar inspiratie uit voor mijn projecten. Er is op dit moment geen koppeling met de Delve app aanwezig. Mijn gevoel is dat deze in de toekomst zeker wordt aangezet.

Zoals je hebt gelezen biedt de eerste versie van de SharePoint app voldoende mogelijkheden voor het uitvoeren van je werkzaamheden via een iOS mobile device. Microsoft gaat de app continue door ontwikkelen en wordt daardoor, in mijn ogen, een groot succes.

Wil je meer weten over de SharePoint-app? Klik hier voor de officiële Microsoft blog en houdt uiteraard mijn blogs in de gaten.

Previous articleSites wordt SharePoint
Next articleMaarten’s Cloud Journaal – aflevering 13
avatar
Jasper Oosterveld woont in Amsterdam met zijn vrouw Katie, dochter Flora en hond Millie.Jasper Oosterveld is een veelgevraagd spreker en schrijft blogs en artikelen over het onderwerp waarvan zijn bloed sneller gaat stromen: SharePoint en Office 365. Bij InSpark verzorgt hij als Consultant naadloze implementaties van SharePoint Online en Office 365. Jasper weet zowel de rode draad te bewaken als op detailniveau te opereren en werkt flexibel en overtuigend naar het allerbeste resultaat voor zijn opdrachtgevers. Als mede-oprichter van de site SP&C NL ondersteunt hij zakelijke gebruikers, maar ook via Twitter en LinkedIn voorziet hij dagelijks in verse informatie over SharePoint en Office 365. In 2014 is Jasper bekroond met de Office 365 MVP Award. Kortom, InSpark's Microsoft MVP is dé ‘go-to guy’ voor SharePoint en Office 365.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.