In dit artikel leg ik uit hoe je SharePoint Designer workflows kan importeren in Visual Studio. We beginnen met het maken van een hele simpele workflow in SharePoint Designer. Daarna exporteren we de workflow template uit SPD en importeren we de workflow in Visual Studio.

Een Reusable Workflow maken

Open de SharePoint site in SharePoint Designer en klik op de Reusable Workflow in de ribbon om een Reusable workflow te maken.

Noem de workflow CustomApprovalWorkflow en kies het Document Content Type als het basis content type. Klik op OK.

Voeg een Start Approval Process Action toe aan de workflow en stel het volgende in:

Klik op Save en Publish.

 

Exporteren van de Reusable Workflow

Nu we de workflow gemaakt hebben is het tijd om hem te exporteren vanuit SharePoint Designer. De workflow wordt opgeslagen als wsp bestand en komt in de Assets Library te staan in de root van de SharePoint Sitecollection.

Voer de volgende stappen uit om de workflow te exporteren:

In de linker navigatie klik op workflows en selecteer de CustomApprovalWorkflow. Klik op Save as a Template.

Open de root SharePoint site in de browser en klik op All Site Content. Open daarna de Site Assets Library. Download de CustomApprovalWorkflow.

Importeren van de workflow in Visual Studio

Voer de volgende stappen uit om de geexporteerde .wsp te importeren in Visual Studio.

Open Visual Studio and maak een nieuw project aan. Kies de Import Reusable Workflow template en noem het project CustomApprovalWorkflow. Klik op OK.

Vul de URL in van de Site Collection, klik op Next en open het geexporteerde .wsp bestand van de locatie waar je het in de vorige stap hebt opgeslagen. Klik op Next -> Finish. Hieronder zie je het resultaat van de geimporteerde workflow met alle bijbehorende activiteiten. InfoPath formulieren worden ook meegenomen tijdens het importeren.

2 COMMENTS

  1. Beetje een stomme vraag – maar ik zie een lightbox met likes en tweets onderaan … Welke lightbox gebruiken jullie voor de site?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.