In mijn vorige artikel heb ik een aantal van de social features van SharePoint 2010 besproken. De centrale locatie van de social features is natuurlijk de Mijn Site. In vergelijking met de vorige versie van SharePoint is deze enorm verbeterd. In dit artikel wil ik deze graag kort toelichten.

De Mijn Site is opgedeeld in drie onderdelen:
[listdot]

  • Mijn Profiel
  • Mijn Content
  • Mijn Nieuwsfeed

[/listdot]

Mijn Profiel

Een afbeelding wordt direct weergegeven en het is mogelijk een status update voor collega’s achter te laten. Een overzicht van de informatie velden van de medewerker worden ook weergegeven. Erg gaaf is het veld Ask me About (stel mij een vraag over). Een medewerker kan hier onderwerpen opgegeven waar collega’s vragen over kunnen stellen. Klikt iemand bijvoorbeeld op InfoPath 2010 dan wordt het volgende getoond:

De bezoeker kan nu een vraag stellen. Deze medewerker ontvangt een e-mail en kan nu direct contact opnemen met de bezoeker. Erg handig om snel informatie en kennis uit te wisselen.

Labels en notities

Het overzicht van de labels en notities, aangemaakt door de medewerker,  wordt hier getoond. De medewerker, maar ook de bezoeker, kan op een label klikken en alle gerelateerde content wordt nu getoond. Elk label heeft een eigen profiel pagina:

Dit is een publieke pagina en is voor iedereen zichtbaar. Het is mogelijk om het label te volgen in de newsfeed sectie van de Mijn Site. De gerelateerde content wordt weergegeven en het is mogelijk om een bericht achter te laten voor collega’s. Dit is weer een erg handige, en slimme, manier om met elkaar in contact te komen en informatie en kennis uit te wisselen.

Mijn Inhoud

Dit deel is hetzelfde gebleven als in de vorige versie van SharePoint. Dit is een mooie omgeving om te gebruiken in plaats van de mijn documenten. De gebruikers kunnen deze omgeving koppelen aan SharePoint Workspace zodat de content ook offline beschikbaar is. Het is wel belangrijk om te beseffen dat elke gebruiker eigenaar is van dit deel van de Mijn Site. Indien dit niet wenselijk is kunnen deze rechten met PowerShell worden verwijderd.

Mijn newsfeed

Deze sectie is ook nieuw in SharePoint 2010! Alle activiteiten van collega’s, of rondom labels en notities, worden hier getoond. In het configuratiescherm van de profiel eigenschappen kan een medewerker aangeven welke activiteiten hier getoond dienen te worden.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.