Het printen, ondertekenen, scannen, versturen, ontvangen en opnieuw scannen van een document, komt dit je bekend voor? Dit is de ouderwetse manier van het ondertekenen van een contract. Lees deze blog en ontdek dat deze manier van documenten ondertekenen tot het verleden behoort met behulp van DocuSign en Office 365.

Deze blog beschrijft in 3 scenario’s hoe de combinatie van Office 365 en DocuSign digitale transformatie tot gevolg heeft. Hoewel elk scenario verschillend is, zijn aspecten als papierloos werken, klant-intimiteit, tijd- en kostenbesparing terugkerende thema’s.

Voor sales: sales productivity

Dynamics CRM is een platform waarmee de relatie tussen een organisatie en klanten vanuit verschillende invalshoeken wordt beheerd. Met behulp van DocuSign wordt de sales cyclus versneld door een document rechtstreeks vanuit CRM, ter ondertekening te versturen naar een klant. Aangezien het printen, versturen en inscannen van een document niet meer nodig is, kost het ondertekenproces minder tijd en zijn deals sneller afgerond. Bovendien heeft de hele organisatie altijd een up-to-date inzicht in de status van een offerte of een contract.

Voor delivery: project samenwerking

Projectsites in SharePoint Online zijn uitermate geschikt om in samen te werken. Met het ‘Externe Gebruikers’ mechanisme van SharePoint, is het bovendien eenvoudig om samen te werken met gebruikers buiten de organisatie. Door deze functionaliteit te combineren met de documentmanagement mogelijkheden van SharePoint, werken alle betrokken partijen samen op basis van dezelfde informatie. Dit heeft een positieve impact op de kwaliteit van opgeleverde documenten en de doorlooptijd van een project.

Als documenten een handtekening vereisen, denk bijvoorbeeld aan een contract of een technische tekening, borgt DocuSign alle juridische aspecten die hierbij komen kijken. Het ondertekenproces wordt versneld door het elimineren van papier en de standaard ontsluiting op mobiele apparaten.

Voor inkoop: contract management

Met de Document Set functionaliteit van SharePoint worden contracten en bijbehorende documenten opgeslagen in een dossier. De documenten in dit dossier worden automatisch voorzien van relevante metadata. Dit resulteert in betere datakwaliteit zonder extra inspanning van medewerkers. Het verbeteren van datakwaliteit heeft een positieve impact op rapportages, dashboards en maakt documenten beter vindbaar. Hierdoor krijgen medewerkers sneller inzicht in en toegang tot relevante informatie.

Contract gerelateerde metadata heeft betrekking tot gegevens rondom contractpartijen, bijvoorbeeld een bedrijfsnaam en adresgegevens. Vaak bevinden deze gegevens zich buiten SharePoint in een ERP- of CRM-oplossing. Met de Business Connectivity Services (BCS), zijn gegevens vanuit externe bronnen rechtstreeks beschikbaar binnen SharePoint. De verantwoordelijke afdeling houdt deze gegevens zodoende op één plek bij.

Het aanmaken van een document wordt versneld en gestandaardiseerd door metadata te hergebruiken in voor gedefinieerde documenttemplates. Tenslotte kan met DocuSign een contract worden verstuurd, ondertekend en automatisch opgeslagen vanuit de plek waar het wordt opgesteld en beheerd. Het aantal handelingen dat een medewerker uitvoert wordt sterk teruggedrongen.

Klik hier voor meer informatie over DocuSign.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.