Promoted Links, een functionaliteit die al binnen eerdere versies van SharePoint beschikbaar was, maar pas sinds de laatste versie een leuke toevoeging is aan je SharePoint portaal. Voordat we daar naar toe gaan, eerst even kort wat het precies inhoudt. Promoted Links, een app binnen SharePoint 2013, is niets anders dan een verzameling van verschillende hyperlinks. Hyperlinks die je als gebruiker kunt gebruiken om snel en gemakkelijk specifieke sites, lijsten, bibliotheken of andere locaties te bereiken (denk hierbij aan externe websites).

Wat is er nu speciaal aan een Promoted Links ten opzichte van een normale lijst?
Het grote, en ook meteen de leuke functionaliteit, zit hem in de weergave die de lijst te bieden heeft. De lijst beschikt namelijk over een Tegels-weergave. Met behulp van deze weergave kunnen de verschillende hyperlinks weer gegeven worden als tegels. Tegels die in de nieuwe versies van Windows en SharePoint zeer centraal zijn komen te staan.

Door gebruik te maken van een visuele weergave van deze hyperlinks, is het voor de gebruiker een stuk eenvoudiger om te navigeren naar de locatie waar hij/zij naar toe wil. Daarnaast geeft het je SharePoint 2013 omgeving een dynamischere uitstraling.

Maar hoe werkt het nu precies, een Promoted Link?
Wanneer je binnen je SharePoint site een nieuwe Promoted Links-app toevoegd, wordt een lijst beschikbaar gesteld waarbij je nieuwe items aan toe kunt voegen. Deze lijst beschikt over twee verschillende weergaven; Tiles (Tegels) en All Promoted Links (Alle gepromoveerde links). Deze laatste weergave is de weergave om nieuwe Promoted Links toe te voegen.

Wanneer je in deze lijst een nieuw item gaat toevoegen, kunnen de volgende velden ingevuld worden:

Title​​ ​
De titel van de Promoted Link
Background Image Location
​De URL van de afbeelding die getoond moet worden en een beschrijving daarbij.
​Description
​Een beschrijving van de Promoted Link. Deze tekst zal worden getoond op het moment dat je met je muis over de Promoted Link gaat.
​Link Location
De hyperlink naar de locatie waar de Promoted Link naar verwijst. Hierbij kan ook een beschrijving worden toegevoegd.
​Launch Behavior
Op welke manier moet de hyperlink geopend worden (In dezelfde pagina, in een nieuw venster of in een pop-up venster).
​Order
Hiermee is de volgorde aan te passen van de Promoted Links.

Ter ondersteuning hiervan, een voorbeeld van een ingevuld item in een Promoted Links lijst.

Een ingevuld item van een Promoted Link lijst

Op dezelfde manier kunnen meerdere hyperlinks, Promoted Links, worden toegevoegd.

De tweede weergave, de Tiles weergave, zorgt ervoor dat de verschillende Promoted Links als tegels weer worden gegeven op de pagina. Door gebruik te maken van een Promoted Links App Part worden de tegels weer gegeven op je hoofdpagina van je site.

Zie hieronder het resultaat wanneer je de Promoted Links lijst, met meerdere hyperlinks, hebt toegevoegd aan een pagina; directe hyperlinks, getoond als tegels.

Promoted Links getoond op een pagina

Creeër op deze manier bijvoorbeeld een overzichtelijke pagina, waarbij een medewerker direct toegang heeft tot alle verschillende formulieren die aangemaakt kunnen worden binnen de organisatie.

1 COMMENT

  1. Hallo Michel,
    Bij mijn Sharepoint is de ‘Promoted links’ app niet beschikbaar…hoe activeer ik deze?
    Bij voorbaat dank,
    Groeten,
    Cyrille

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.