In mijn vorige blog liet ik zien hoe je een basisstructuur op kunt zetten voor een web template met een custom welkomstpagina. Een logisch gevolg voor veel klanten is dat zij hun projecten in een overzicht terug willen vinden. Dit overzicht moet ook vaak te filteren zijn. Een manier om dit voor elkaar te krijgen is door gebruik te maken van SharePoint Search.

In dit blog artikel laat ik zien hoe een projectenoverzicht gegenereerd kan worden door wederom gebruik te maken van de standaard componenten die SharePoint te bieden heeft. Om te beginnen maak ik een nieuw web template aan en vul de ONET van dit nieuwe template met dezelfde features als de SharePoint Enterprise Search Center gebruikt. Deze is te vinden in:

15\TEMPLATE\SiteTemplates\SRCHCEN\XML

Onderstaande feature is in dit geval niet nodig. Klik hier om de uiteindelijke ONET te zien.

<Feature ID=”6077B605-67B9-4937-AEB6-1D41E8F5AF3B” />

Deze feature -beter bekend als ‘Zoekcentrum server-bestanden’- is niet nodig omdat we zelf pagina’s neer willen gaan zetten. Het projectenoverzicht wordt een variant op de results.aspx van het Enterprise Search Center.

Hoe SharePoint deze pagina zelf provisioned kun je vinden in ..15\TEMPLATE\FEATURES\SearchCenterFiles\Files.xml

Om zelf een resultatenpagina te provisionen is een module nodig. In die module komt één bestand, namelijk default.aspx De inhoud daarvan is terug te vinden in de map SearchCenterFiles en ziet er zo uit:

<%@ Page Inherits=”Microsoft.SharePoint.Publishing.TemplateRedirectionPage,Microsoft.SharePoint.Publishing,Version=15.0.0.0,Culture=neutral,PublicKeyToken=71e9bce111e9429c” %>

<%@ Reference VirtualPath=”~TemplatePageUrl” %>

<%@ Reference VirtualPath=”~masterurl/custom.master” %>

De elements.xml uit die module kun je hier bekijken. Omdat het projectenoverzicht niet als zoekcentrum hoeft te worden gebruikt, wordt de SearchBoxScriptWebPart en de SearchNavigationWebPart uit de module verwijderd. Nu zijn de RefinementScriptWebParten de ResultScriptWebPart nog over. Vervolgens moet één eigenschap gewijzigd worden van het results webpart.

<property name=”DataProviderJSON” type=”string”>{“QueryTemplate”:”contenttype:projectwelkomstpagina”}</property>

Dit zorgt ervoor dat er alleen maar items met als inhoudstype ‘projectwelkomstpagina’ in de zoekresultaten komen. Na het aanmaken van een site op basis van het nieuwe Projectenoverzicht sjabloon zou het projectenoverzicht er zo uit kunnen zien. Er moeten natuurlijk wel sites gecrawled zijn die een pagina met het inhoudstype “projectwelkomstpagina” hebben.

ProjectenOverzicht1

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.