Vorige week publiceerde Microsoft officieel de beta van de volgende versie van SharePoint. SharePoint is het meest geïnstalleerde samenwerkingsplatform en intranetoplossing, maar wordt soms bekritiseerd op gebied van innovativiteit en gebruiksvriendelijkheid. SharePoint 2010 had bijvoorbeeld grote gaten op gebied van Social, dat door 3rd party producten zoals Attini wordt ingevuld. Hoe Social wordt SharePoint 2013? Microsoft heeft met SharePoint 2013 (Voorheen ook wel SharePoint 15 genoemd als onderdeel van Wave 15) grote stappen gemaakt op gebied van Social, Search, User interface en Cloud. Misschien is de belangrijkste verbetering wel het app store framework, dat er voor kan zorgen dat er veel meer innovatie plaats gaat vinden door derde partijen.

Wij kijken erg uit naar SharePoint 2013 en hopen dat het snel op Office 365 gedeployd zal zijn. We beseffen ons wel dat het nog een tijd duurt vooral de grote corporates over zullen gaan, aangezien zij vaak veel maatwerk hebben gebouwd op hun SharePoint omgevingen en migratie ook deze keer weer een hele kluif zal zijn. Vandaar dat 3rd party producten voor Social Collaboration zoals Newsgator, Yammer, GoBeezy en Attini voorlopig SharePoint 2010 zullen versterken op gebied van Social Intranet en Social Samenwerken.

We worden vaak gevraagd of Attini niet overbodig wordt in de volgende versie. In tegenstelling tot concurrentproducten is Attini ín SharePoint gebouwd en is onze strategie om SharePoint socialer en gebruiksvriendelijker te maken. We zullen dat blijven doen. Ook op basis van SharePoint 2013 en op basis van de bestaande microblogfunctionalteit binnen SharePoint 2013. Hoe, dat zijn we nog aan het onderzoeken.

Previous articleKnutselen met de SharePoint paginalink
Next articleMaximale upload grootte per extensie in SharePoint 2013
avatar
Wilco publiceert over Enterprise Social Networking en Social Collaboration en is mede-eigenaar van Rapid Circle, dat SharePoint en Office 365 implementeert en gespecialiseerd is in het sociaal en gebruiksvriendelijk maken van SharePoint. Hij vindt dat samenwerking, communicatie en delen van kennis binnen organisaties de komende tijd samen zal móeten gaan met een gedragsverandering en cultuurverandering, naar een transparante organisatie, waarbij door delen en toegevoegde waarde te leveren carrière wordt gemaakt. Duidelijk meetbaar en inzichtelijk. SharePoint kan daarbij helpen wanneer je sociale netwerken, nieuws en informatie, en alledaags werk aan documenten en projecten elkaar laat versterken. Rapid Circle is ook leverancier van Attini, de Social Suite voor SharePoint. Wilco blogt voor onder andere Dutchcowboys en HetNieuweWerkenBlog. Wilco is bedrijfskundige en heeft een achtergrond in Consulting, Digitale Communicatie en ICT.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.