De rich text editor in Sharepoint wil nog wel eens wat problemen veroorzaken. Behalve dat de gecreëerde HTML code er niet altijd even netjes eruitziet is het ook zo goed als onmogelijk om relatieve paden te gebruiken bij links of plaatjes aangezien het altijd het domein waar je op dit moment op zit zal toevoegen. Zeer vervelend natuurlijk, vooral als je gebruik maakt van een apart domein voor het aanpassen van je content.

Er is echter een workaround mogelijk die dit probleem verhelpt. Met behulp van Javascript is het namelijk mogelijk om de waardes van links op je pagina aan te passen. Door te zorgen dat dit stukje Javascript wordt opgenomen in al je pagina’s zul je nooit meer het probleem hebben dat je per ongeluk dode links creeert.

JQuery is op veel grotere sites al geinstalleerd en is voor veel Javascript acties net wat makkelijker. Het volgende stukje jQuery script kun je gebruiken om alle links en plaatjes aan te passen zodat deze vervangen worden met de juiste domeinnaam.

[sourcecode language=’javascript’]

[/sourcecode]

In de eerste regel if (document.domain == ‘www.publicurl.com’) wordt er gecontroleerd of we op dit moment op de publieke url zitten. Je wilt natuurlijk niet dat de linkjes vervangen worden op het moment dat je op het domein zit waar je de content aanpast.

Vervolgens worden alle linkjes opgezocht die de waarde “https://www.contenturl.com” bevatten. Uiteindelijk wordt er een functie uitgevoerd die de href aanpast waarbij hij de waarde “https://www.contenturl.com” vervangt door de waarde “http://www.publicurl.com”.

Ditzelfde doen we voor alle plaatjes op de pagina waarbij die uiteraard de “src” van alle “img” tags aanpast.

Mocht jQuery niet al geinstalleerd zijn en lastig te installeren zijn kun je uiteraard ook gewone javascript gebruiken. In dit geval is dat niet eens zoveel meer werk.

[sourcecode language=’javascript’]

[/sourcecode]

Dit stukje script doet hetzelfde als het scriptje hierboven. Het zoekt alle linkjes en plaatjes op die "www.contenturl.com" bevatten en vervangt deze met "www.publicurl.com".

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.