Of je nog over de ‘nieuwe’ OneDrive sync client mag praten valt te bezien. De sync client zoals we hem vandaag de dag kennen bestaat alweer geruime tijd. Een van de favoriete opties moet toch wel zijn de Files On Demand. En omdat Office 365 elke maand updates krijgt maak ik dankbaar gebruik van de laatste updates. Sinds kort gaat het echter niet helemaal goed. Er zijn veranderingen geweest in de manier waarop de sync client omgaat met de Office 365 bedrijfsnaam.

Wat is er veranderd

In onze Mavention omgeving maken we gebruik van de bedrijfsnaam Mavention B.V. en voorheen werd dat in de verkenner opgeslagen onder het volgende pad.

C:\OneDrive\Mavention

Een voorbeeld bibliotheek zoals de Content Type Hub wordt dus alsvolgt opgeslagen:

C:\OneDrive\Mavention\Content Type Hub – Mavention Templates

Het resultaat in de verkenner is als volgt:

Er is nooit echt aandacht besteed aan de missende punt aan het eind van de V.

Echter met de laatste update die begin januari uitgerold is blijken er wat dingen te veranderen. Zodra er een nieuwe bibliotheek wordt gesynchroniseerd wordt het onder een ander pad opgeslagen:

C:\OneDrive\Mavention B.V

Een nieuwe bibliotheek zoals Sales Documents wordt dus opgeslagen onder:

C:\OneDrive\Mavention B.V\Sales – Documents

Hoewel het veranderde pad niet heel veel impact heeft, heeft de weergave dat wel. Er wordt nu niet langer een punt afgeknipt maar ook de letter V.

Mavention OneDrive new scenario

De verkenner en bedrijfsnaam

Het blijkt dat OneDrive de bedrijfsnaam van Office 365 gebruikt. De bedrijfsnaam kun je configureren in het Bedrijfsprofiel (Organizational Profile) in het beheer centrum (Admin Center).  Voorheen was deze naam bij ons Mavention B.V.

Het is echter niet toegestaan om gebruik te maken van punten in de mappen struktuur in de verkenner. Waar de OneDrive client dit vroeger voor je afving is dat nu niet langer het geval. Het gevolg is dat de mappen die worden aangemaakt door de verkenner worden veranderd. Probeer maar eens een map die eindigt met een punt. De verkenner zal zelf deze punt er afknippen. OneDrive doet dit nu ook voor je, maar daardoor ontstaan vreemde weergave namen.

De eenvoudigste oplossing is om de naam in de het admin portal aan te passen, in ons geval om de B.V. te vervangen door BV. Welke tekens allemaal niet mogen in de verkenner kun je vinden op docs.microsoft.com – naming conventions.

Er zit een nadeel aan het aanpassen van de bedrijfsnaam en dat is het aantal stappen wat de gebruiker moet doen om opnieuw te synchroniseren. Je zult als gebruiker eerst alle gesynchroniseerde bibliotheken moeten verbreken. Daarna moet je de PC unlinken, pas daarna kun je opnieuw alles koppelen en maak je ook in de verkenner gebruik van de nieuwe bedrijfsnaam.

2 COMMENTS

  1. Hallo Albert-Jan, In onze folders die we vanuit Sharepoint synchroniseren met onze pc staat voor de originele mapnaam ook nog de bedrijfsnaam, je krijgt dan NAAM – Mapnaam, en zo bij alle mappen. Hij zet dus blijkbaar de sitenaam of besrijfsnaam ook on de mapnaam.
    Weet jij of die ook weg gehaald kan worden?

    Ik hoor het graag

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.