Een van de nieuwe functionaliteit die gelanceerd gaat worden binnen Office365 Groups zijn connectoren. Als je nog niet weet wat Groups zijn, dan kan je deze blogpost even lezen.
Met Connectoren(Connectors) is het mogelijk om in je feed van een Outlook Group andere informatie binnen te laten zien, denk hierbij aan Twitter, RSS feed, Trello etc etc.

Even een concrete voorbeeld: Je gaat een evenement (bijv. een open dag) organiseren. Je maakt dan normaal gesproken een Outlook Group aan in Office365 waarmee je met je marketingcollega’s samenwerkt aan het evenement. In je feed komen allerlei berichten(mail, documenten etc) binnen, maar dat is alleen maar informatie wat binnen Office365 leeft.Je wil natuurlijk ook de berichten die binnenkomen op je twitter account direct erin tonen die over het evenement gaat. Daar komt Connectors naar boven!

Zie hieronder een voorbeeld van een Demogroup, waarin ik een Twitter en RSS feed gekoppeld heb aan mijn group.

o365connectorgroupos8

Ik heb de screenshot gemaakt net na het toevoegen van de connectoren, dus er zijn niet direct berichten te zien (alleen als er nieuwe items zijn op Twitter of de RSSfeed)

Om dit nu zelf te gaan proberen op je Eigen tenant, dien je ingelogd te zijn in Office365 en de onderstaande URL te openen:

https://outlook.office.com/owa/#path=/mail&EnableConnectorDevPreview=true

Hiermee komt de optie Connectors beschikbaar binnen Groups
o365connectorgroupos

Door op connectors te klikken, krijg je alle beschikbare connectoren op dit moment (twitter is er net afgevallen) te zien:

o365connectorgroupos2

 

Door op Add te klikken, kan je bijvoorbeeld Twitter toevoegen in je feed:

o365connectorgroupos9

Afhankelijk van je dienst krijg je instellingen. In Twitter kan je een account of hashtag volgen. Daarnaast is het in te stellen dat je retweets en mentions laat zien. Zo heeft elke connector zijn eigen instellingen.

Door op save te klikken wordt de connector toegevoegd aan je feed:

o365connectorgroupos10En vanaf nu als er een nieuwe #PowerApps beschikbaar komt op Twitter, wordt hij hier getoond.

Het mooie is ook (voor ontwikkelaars) dat ze Webhooks ondersteunen.

o365connectorgroupos11

Hiermee is het mogelijk om data van je eigen systemen informatie te laten sturen naar je Group Feed. Zo is het dus mogelijk om huiswerk of taken naar je Groupfeed te sturen (let op iedereen ziet dit natuurlijk)

Bron

Office365 Outlook Groups Connectors?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.