Gister was het dag twee van de Office 365 Connect 2014. Deze dag begon met een leuke keynote over wat de cloud nu eigenlijk is. Eigenlijk is het niets anders dan een set aan diensten op het gebied van software, infrastructuur en platformen die door derden geleverd worden. Deze diensten zijn al zo oud als het begin van het internet. In de jaren 50 is voorzichtig begonnen met computer communicatie (om het zo maar even te noemen). Toen bestonden er nog geen PCs en was “De Cloud” de enige manier van computer communicatie. Dit hebben we nu dus alleen in een nieuw jasje gegoten en een modern sausje gegeven en we noemen het Cloud. Hele goede ontwikkeling vind ik. Het kan namelijk veel zorgen en kosten wegnemen voor die gene die ook aan toe zijn.

Gister heb ik sessie bijgewoond met de volgende onderwerpen.

O365-300x300-SPCNL-banner

What does Yammer have to offer

Yammer is een gratis Enterprise social netwerk welke vergeleken kan worden met de publieke Facebook. Yammer bestaat uit een privé netwerk welke verschillende groepen kunnen bevatten die relevant kunnen zijn voor uw

organisatie. Denk hier bijvoorbeeld aan groepen voor afdelingen of projecten. Binnen deze groepen kan samengewerkt worden door te discussiëren, documenten te delen etc. Momenteel is Yammer nog stand alone toepassing

en heeft nog minimale integratie met SharePoint. Hierin zal in de komende maanden veel veranderen. Yammer zal meer het uiterlijk van SharePoint gaan aannemen waar bijvoorbeeld de introductie van de Ribbon een voorbeeld is. Daarnaast zal Yammer ook interactie met de bekende Office suite gaan krijgen waardoor je in je document kunt zien wie er aan heeft gewerkt en direct ook vragen over het document kunt stellen.

Daarnaast zijn het FAST team en het Yammer team gaan samen werken om een interface te maken die dat van jou in Yammer, SharePoint, Lync, Exchange en alle met jou verbonden mensen gepresenteerd kan worden. Deze GUI leeft nu onder de code naam OSLO en moet de gebruiker (jou) informatie geven die relevant is.

Zeer interessante ontwikkelingen en ik ben ook erg nieuwsgierig naar het resultaat 🙂

http://blogs.office.com/2014/03/11/introducing-codename-oslo-and-the-office-graph

Migratie stratigy and tactics

Migratie is eigenlijk niets nieuws. We voerde al migraties uit voor Office 365 en nu is het met office 365. Wel zijn er een aantal speerpunten die aandacht moeten krijgen om een succesvolle migratie uit te kunnen voeren

[listdot]

  • Kennis van de bron omgeving

[/listdot]

Het is erg belangrijk om te weten hoe de bron (oude) omgeving er uit ziet. Hoe is deze ingericht, wat voor content staat daar opgeslagen, hoe relevant is de content nog, om hoeveel content gaat het en vergeet de technische aspecten van de omgeving zoals het netwerk niet etc.

[listdot]

  • Kennis van de doelen

[/listdot]

Waarom moet er gemigreerd worden. Welk business boel dient de migratie. Het is niet verstandig om te migreren omdat er nieuwe technologie beschikbaar is. De vraag wat de nieuwe technologie de business gaat bieden moet altijd gesteld worden

[listdot]

  • Kennis van de tooling

[/listdot]

Welke tooling gaat er voor de migratie gebruikt worden. Is dit de juiste tooling of is het tooling die je toevallig langs heb zien komen.

[listdot]

  • Kennis van de target omgeving

[/listdot]

Hoe moet de nieuwe omgeving er uit zien? Gaat het om een een op een migratie of moet de gemigreerde data geherstructureerd worden?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.