Office 365 Connect 2014 Dag 1

Vandaag was de eerste van de eerste editie van de Office 365 Connect 2014. Hier heb ik een aantal interessante sessies mogen bijwonen. Niet alleen de sessies waren interessant. Ook de gesprekken met andere professionals geven veel meerwaarde aan dit soort conferenties. Ik heb niet het gevoel dat de animo enorm hoog was. Als ik het vergelijk met de SharePoint Connections was het niet heel druk. Wellicht komt dat omdat dit de eerste Office 365 Connect was.

Vandaag heb ik de volgende sessies bijgewoond. De een interessanter dan de ander.

Information Protection and control in Office 365.

Deze sessie ging voornamelijk over hoe information management policies in combinatie met Exchange online geïmplementeerd kunnen worden. Met information management policies moet je niet denken aan de policies die binnen SharePoint geïmplementeerd kunnen worden maar meer aan regels die controleren of e-mails wel of niet doorgestuurd mogen worden of email bijlagen wel of geen gevoelige informatie bevatten. Zeer interessant en een eye opener.

exchange admin

http://technet.microsoft.com/en-us/library/jj200743(v=exchg.150).aspx

Office 365: Moving from on Premises to online, the road to follow.

Deze sessie ben ik gaan volgen omdat de sessie “10 things to know about search in SharePoint online 2013” heel jammer dat deze niet door ging. Zeker omdat search een steeds centralere rol speelt binnen SharePoint 2013.

Desalniettemin geef de sessie over het overstappen naar Office 365 een interessante blik over waarop gelet moet worden wanneer bijvoorbeeld gebruiker uit de lokale AD gesynchroniseerd moeten worden meet Office 365. Zo is maakt Office 365 online een mach tussen bestaande Office 365 gebruikers en te importeren gebruikers op basis van email adres. Wanneer deze hetzelfde zijn worden ze gemerged.

http://technet.microsoft.com/en-us/library/hh852503.aspx

How to manage projects using Project server 2013 and Project online.

Deze sessie viel mij een beetje tegen. Het ging zoals de titel al aangeeft over Project server 2013 online en hoe je hiermee project management kan doen. Op mij kwam het over als random klikken tot er een takenlijst met toegewezen taken ontstond. Daarnaast kon ik er uit opmaken dat het geïntegreerd is met SharePoint. Nou ja, min of meer dan. Project server heeft wat betreft de configuratie een eigen interface en lijk geheel niet op SharePoint. Dat maakt het verwarrend denk ik. Hier is naar mijn mening nog veel werk te doen.

project server

http://office.microsoft.com/nl-nl/project/project-server-2013-projectportefeuillebeheer-FX103802061.aspx

The Cloud: Navigating the benefits and challenges of this disruptive innovation.

Een hele goede sessie waarom een organisatie Office 365 of welke andere IT oplossing da n ook zou moeten implementeren. Hier werd de vraag gesteld wat de waarde is van een IT oplossing en welke risico’s er mee afgedekt kunnen worden. Het antwoord op deze vraag is natuurlijk het doel waar dit bedrijf naar streeft. Het blijkt namelijk dat heel veel bedrijven, en ik zal geen schaalvergelijking maken, deze vraag niet kunnen beantwoorden. Het is dus van belang dat deze vraag wel beantwoordt word en dat de IT afdeling op basis daarvan services aan biedt welke op het moment van aanbieden leiden tot het behalen van dat doel. Wanneer de services niet meer lijken te voldoen moet de IT afdeling daarop kunnen anticiperen. Met andere woorden, zorg als IT afdeling dat je op de hoogte bent van de technologische ontwikkelingen welke mogelijk van waarde kunnen zijn voor de business die je ondersteund.

Morgen weer een samenvatting van mijn tweede dag op de Office 365 Connect 2014.

avatar
Ronald Laanhttp://ronaldlaan.wordpress.com
Mijn naam is Ronald Laan. Ik ben werkzaam als SharePoint consultant bij Macaw Nederland B.V. Hier houd ik mij bezig met het ontwerpen en implementeren van SharePoint oplossingen op verschillende gebieden zoals Document Management en Collaboratie.

Related Articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Stay Connected

6,065FollowersFollow
5,933FollowersFollow

Subscribe to our newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Latest Articles