Nieuw in SharePoint 2013 – E-book

Wereldwijd heeft Microsoft meer dan 100 miljoen gebruikers die SharePoint gebruiken. Na het succes van SharePoint 2003, 2007 en 2010, komt Microsoft met weer een nieuwe versie, SharePoint 2013. Door de introductie van Office 365 en SharePoint Online zal het aantal gebruikers van SharePoint enorm toenemen. Daar waar SharePoint in eerste instantie voornamelijk door middelgrote en grote organisaties werd gebruikt, is SharePoint met de introductie van Office 365 nu ook toegankelijk voor kleinere bedrijven.

SP2013 logo

SharePoint is niet zomaar een tool. Het is niet alleen maar een intranet, portal of website omgeving. Het ondersteunt organisaties om de bedrijfsprocessen te optimaliseren, medewerkers beter met elkaar te laten samenwerken en informatie op een gemakkelijkere manier te delen en te consumeren. In de Microsoft-stack neemt SharePoint een steeds belangrijkere rol in. Microsoft ziet het steeds meer als back-end oplossing voor de populaire Office producten en SharePoint integreert ook naadloos met die systemen. SharePoint is aan het verworden tot een cruciaal onderdeel van de infrastructuur van iedere organisatie. Met andere woorden: Wat Exchange voor Outlook is, wordt SharePoint (2013) voor Office.

Bij Wortell hebben wij het afgelopen jaar de mogelijkheid gehad met SharePoint 2013 te mogen werken. We hebben het product zien ontwikkelen in hetgeen het nu geworden is. Intern hebben wij onze SharePoint omgevingen naar de 2013 versie gemigreerd en inmiddels draait onze website ook op SharePoint 2013 (www.wortell.nl). SharePoint is het systeem waar een groot aantal collega’s binnen Wortell zich dagelijks mee bezig houden. Het voorrecht om nu al met deze nieuwe versie te mogen werken wordt dan ook met enthousiasme door veel collega’s gedaan. In dit stuk delen wij onze ervaringen en opgedane kennis van het afgelopen jaar. De meest belangrijke nieuwe functies worden besproken. Het geeft een doorkijk naar de nieuwe mogelijkheden die het platform biedt. Het stuk is niet zeer technisch, maar geeft een overview van de mogelijkheden.

SharePoint 2013 zal ook veel van onze relaties helpen nog betere oplossingen te maken. Omgevingen ontwikkeld in 2010 zijn gemakkelijk te migreren en de nieuwe functies van SharePoint 2013 zullen bijdragen aan de verdere adoptie van het platform. De impact van de nieuwe Document Management functionaliteiten en Social componenten zijn enorm.

Wil je meer weten? Klik hier dan hier om het gratis e-book te downloaden.

avatar
Danny Burlage
Mijn naam is Danny Burlage en ik ben technisch directeur bij Wortell. Ik heb mezelf gespecialiseerd in het toepassen van Microsoft technologie. Ik ben ook MVP Office 365 en heb het boek SharePoint 2010 in Bedrijf (Microsoft Press) geschreven.

Related Articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Stay Connected

6,065FollowersFollow
5,933FollowersFollow

Subscribe to our newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Latest Articles