Saturday, January 29, 2022

Mijn visie op het installeren van SharePoint 2013

Must read

avatar
Gokan Ozcifci
Mensen zien mij als een spannende, zeer vluchtige, -en een indrukwekkende persoonlijkheid hebbende consultant. Mijn sterkste punt is dat ik zeer snelle beslissingen kan nemen, wiens meestal altijd juiste.. Wat mijn talenkennis betreft, moet ik stellen dat ik sterk in mijn schoenen sta, het feit dat ik als wereldburger in verschillende culturen leef, heeft daarin zeker een belangrijke bijdrage geleverd. Tja, elke karakter heeft zijn positieve als negatieve punten waarbij mijn negatief punt Microsoft SharePoint Server :)

In dit artikel wil ik de stappen laten zien van een niet best practice SharePoint 2013 installatie en configuratie en wat de gevolgen zijn voor de SharePoint 2013 back-end.

Als de SharePoint installatie de vraag stelt ‘How do you want to configure your SharePoint farm?’ zou de keuze altijd een handmatige configuratie moeten zijn. Er zijn hier een aantal belangrijke redenen voor. Het betreft o.a. de volgende:

[listdot]

  • Het gebruiken van meerdere managed accounts voor de service applications.
  • De toepassing van gebruikersvriendelijke namen voor de databases in SQL server en voor IIS Server.

[/listdot]

Voor dit artikel kies ik voor ‘Start the wizard’.  Het volgende scherm zal verschijnen:

 

Er zijn toch nog veel mensen die het Farm Administrator account selecteren. De reden hierachter is vaak het voorkomen van ‘Access Denied’ meldingen. Dit is niet de best practice vanwege de volgende redenen:

[listdot]

  • Niet alle Service Applications hebben administrator rechten nodig.
  • Het gebruik van de farm administrator kan beveiligingsproblemen oproepen.
  • Indien dit account niet meer werkt dan heeft dit impact op alle service applications.

[/listdot]

De volgende stap is het selecteren van de gewenste service applicaties.

Ik koos voor alle service applications op een VM met 4gig RAM en i5 processor. Dit duurde meer dan 15 minuten. (Ik weet het…mijn VM is erg traag :-))

Als SharePoint 2013 klaar is met het maken van de geselecteerde service applications, wordt er gevraagd om een website-adres te selecteren en een site template te kiezen:

Nadat de configuratie is voltooid worden de volgende schermen getoond:

Het lijkt allemaal goed en wel, maar de back-end is niet zo netjes ingericht als het eruit ziet:

De conclusie is om nee te selecteren bij de eerste vraag.

Auteurs note
Ik ken persoonlijk mensen die geen enkel problemen hebben met GUID of FarmAdministrator als Managed Account. Dit artikel is eigenlijk ook niet “de” referentie voor het configureren van SharePoint Farm. Dit is enkel mijn visie van “How do you want to configure your SharePoint farm?”

More articles

3 COMMENTS

    • ja precies. Niks nieuws. Ik lees liever iets over de integratie van FAST in SP2013, of is dat misschien iets te geavanceerd voor onze vluchtige auteur?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest articles

%d bloggers like this: