Office 365 wordt continu doorontwikkeld. Met grote regelmaat worden nieuwe functionaliteiten toegevoegd aan het platform. Soms kleine, maar vaak ook grote wijzigingen zorgen ervoor dat je als organisatie en persoon meegroeit met de markt en de mogelijkheden op het internet. Die vooruitgang is mooi, maar soms zal het ook wennen zijn voor gebruikers; deze worden immers voortdurend geconfronteerd met een veranderend systeem.

Deze verandering kan soms lastig zijn, maar zal ook weer snel wennen. Anders is het als Microsoft bestaande functionaliteiten schrapt! Sommige personen werken met Office 365 volgens een bepaalde systematiek. Een daarvan is bijvoorbeeld het synchroniseren van takenlijsten met Outlook. Als dit je manier van werken is, dan zal dit binnenkort problemen gaan opleveren. Een overzicht van de wijzigingen (te schrappen functionaliteiten) die er binnenkort aankomen:

  • De koppeling ‘Taken’ in je persoonlijke site wordt geschrapt. De knop verdwijnt, maar is ook weer zelf aan te maken.
  • De koppeling ‘Synchroniseren met Outlook’ op een SharePoint takenlijst verdwijnt binnen nu en een jaar.

Het schrappen van beide functionaliteiten heeft waarschijnlijk te maken met de komst van Delve, een manier om via een standaard manier informatie te ontsluiten uit Office 365. Waar bijvoorbeeld een synchronisatie met Outlook per takenlijst wordt uitgevoerd, waarbij het mogelijk performance problemen kan opleveren bij vele synchronisatiekoppelingen, is het met Delve mogelijk snel een eenvoudiger deze informatie te ontsluiten.

Tags & Notes zijn geschrapt

Waar het mogelijk was Tags en Notes toe te voegen in SharePoint Online, is deze feature verwijderd. Het blijf nog wel even mogelijk om de reeds gebruikte informatie te exporteren naar een .CSV bestand. Andere functionaliteiten nemen deze mogelijkheid over, zoals Yammer en de SharePoint Newsfeed. Tip: gebruik Yammer!

Als beheerder van je Office 365 omgeving wordt je op de hoogte gehouden van deze en andere wijzigingen in je omgeving. Ga daarvoor naar het ‘Berichtencentrum’ in de beheeromgeving van Office 365.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.