Wednesday, January 26, 2022

Microsoft Ignite: De keynote en de kracht van herhalen

Must read

avatar
Tom Brandhttp://www.qssolutions.nl
Tom Brand is teamleider van het SharePoint team. Hij stuurt het SharePoint team met consultants aan en is medeverantwoordelijk voor de SharePoint producten van QS solutions. Tom werkt al sinds 2001 met SharePoint. In dat jaar verscheen de eerste versie. Tom heeft inmiddels aan meer dan 100 SharePoint projecten gewerkt. Met een technische IT achtergrond kwam hij al snel tot de ontdekking dat de kracht van SharePoint niet ligt in wat het product kan, maar wat een organisatie en de medewerkers ermee kunnen doen. De uitdaging haalt hij uit wat SharePoint kan, zo inzetten in een organisatie dat dit Business Value en Personal Value voor de gebruiker oplevert. Tom is een motivator voor het SharePoint platform. Hij laat u graag ervaren wat SharePoint voor uw kan betekenen.

Microsoft IgniteVandaag is de Microsoft Ignite 2016 gestart. Het grootste Microsoft evenement op de conference kalender. Dit jaar in Atlanta(USA) met in totaal 23.000 deelnemers. Ik ga jullie de komende 5 dagen van dag tot dag op de hoogte houden met het laatste Office 365 en SharePoint nieuws. Direct van de conference. Laten we voor vandaag eens beginnen met de keynote.

Ik zat al vroeg klaar voor de aftrap in de Phillips Arena in Atlanta. Benieuwd naar de nieuwe ontwikkelingen, en ook op smakelijke wijze verpakt, zoals alleen Amerikanen dat kunnen.

Maar er was iets verandert sinds de laatste Ignite, nu 18 maanden geleden in Chicago. Waar was de grote show? Waar was het grote nieuws? Waar waren de BA-ers (Bekende Amerikanen)?  Er was nieuws, maar om nu te zeggen dat dit groot was, nee. Er waren geen grote namen, Satya Nadella had een bijrol, hij mocht even het podium op. Ook op het gebied van show en presentatie waait er onder Satya een andere wind bij Microsoft.

Verder was het een herhaling van het grote nieuws van 18 maanden geleden. Dat waren nog eens aankondigingen. Office 365 als je nieuwe werkplek, Office 365 apps, SharePoint van de UI voor de eindgebruiker naar middleware als de grote content-bak, en de complete infrastructuur over naar de cloud met Azure. Zoveel persoonlijke productiviteit tools dat de gebruikers niet meer weten wat, wanneer te gebruiken.

Het lijkt erop dat Microsoft dit jaar heeft willen gebruiken om opnieuw deze onderwerpen in de schijnwerpers te zetten. Zo hoorde ik weer, ‘Millenials’, weer Delve Analytics, weer Cortana, en tenslotte weer de Surface Hub. Kleine aanpassingen in Office en aandacht voor de beveiliging binnen de Microsoft platformen. Ook zeer belangrijke onderwerpen, alleen niet zo sexy om te presenteren.

Toch een begrijpelijk keuze, en misschien niet eens zo bewust. Het gaat namelijk goed met de Microsoft Cloud. Met zijn allen accepteren en consumeren we de cloud meer dan goed. Microsoft heeft ons op de weg naar de cloud gezet, en nu zijn we begonnen aan onze reis op deze weg. En dat gaat voortvarend. Even echt Amerikaans, een paar cijfers:

  • Windows 10, nu 400 miljoen gebruikers,
  • 34 datacenters voor de Microsoft Cloud. Dat is 2x zoveel als Amazon,
  • Office 365, 70 miljoen actieve abonnementen op maandbasis,
  • Enterprise Mobility Suite, 1 miljard logons per dag

Zo voortvarend zelfs dat Satya ons kwam vertellen dat de IT afdelingen van deze wereld nu tijd over gaan hebben. De hele infrastructuur staat in de cloud. Ze kunnen zich bezig gaan houden met innovatie in hun organisaties. Door het plaatsen van de traditionele systemen en applicaties in de cloud, breekt nu de tijd aan om de nieuwe mogelijkheden die ontstaan te gaan verkennen. Iets waarmee Satya Nadella op terugkwam tijdens zijn Innovation Keynote aan het einde van de dag.

Een goed verhaal, welke ons onderweg naar de cloud weer zicht geeft op een nieuwe horizon.
Een mooi onderwerp om jullie morgen meer over te vertellen.

En daarmee ben ik net op tijd om over 42 minuten en 23 seconden live het debat tussen Clinton en Trump te bekijken. Dat is overigens de hele dag al wel één grote show. Ze kunnen het nog steeds wel, die Amerikanen.

Niets missen over Microsoft Ignite en de aankondigingen? Volg mij dan op Twitter of LinkedIn.

Save

More articles

2 COMMENTS

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest articles

%d bloggers like this: