Na de Build conferentie was het dan de beurt aan Ignite om met een heleboel aankondigingen te komen over Microsoft in de komende jaren. Zo luisterend naar Satya Nadella, topman van Microsoft, in de keynote, bekroop mij een quote. Where you come from is not nearly as important as where you are going. Hij legde in die megazaal voor 20.000 man uit waar Microsoft heen gaat. More personal computing, reinvent productivity en build the intelligent cloud, dat is waar het naar toe gaat met Microsoft. Persoonlijke assistenten (Cortana), slimmere en mobiele apparaten, geintegreerde Business Intelligence (Power BI), flitsende presentatie (Sway) en ga zo maar door, het raakt ons leven dieper, maakt ons productiever en geeft ons meer computerkracht dan ooit te voren.Nu had ik bij de Googles, Apples en Amazons ook hier wel stukjes van gehoord maar nog nooit zo’n algemene strategie als bij Microsoft. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, als je maar weet waar je naar toegaat. Satya Nadella weet waar het naar toe gaat.

Aankondigingen

Nu werden er in die keynote een hoop aankondigingen gedaan. Persoonlijk (ik ben SharePoint architect) hoopte ik een glimp op te vangen van SharePoint 2016. Nu denk ik dat SharePoint nauwelijks een minuut genoemd is. Universal apps, IOS en Android zijn de nieuwe lievelingen. Zelfs Linux kreeg meer aandacht dan SharePoint.

Geeft niet, de aankondiging van Azure Stack maakt in een klap alles goed. Azure Stack laat je Azure draaien in je eigen datacenter als ware het in de cloud. Het randje van de cloud dat naadloos aansluit op je eigen datacenter. Voor een centrale bank zijn er heel veel redenen waarom we met productionele systemen niet in de cloud kunnen. Met ontwikkel- en testsystemen is dit veel minder een issue omdat daar geen geheime data in zit. Ontwikkelen en testen in de cloud en dan naadloos terughalen naar je eigen datacenter met gelijke infrastructuur? Waarom zouden we dan nog onze eigen IT-infrastructuur belasten met ontwikkel- en test, dat kan nu eenmaal goedkoper en sneller in de cloud. Tot op heden was het terughalen van applicaties ontwikkeld in Windows Azure zoals webapplicaties met allerlei ondersteunende services zoals bijvoorbeeld Biztalk geen sinecure. Ik hoop dat het nu wel zo is, ik ga zeker kijken.
Links:

http://ignite.microsoft.com/
http://www.microsoft.com/en-us/server-cloud/products/azure-in-your-datacenter/

Previous articleMS Ignite 5 mei: compliance voor Office 365 en OneDrive voor Bedrijven
Next articleVerslag van de eerste dag van de Ignite Conference in Chicago
avatar
Roel Hans is SharePoint architect voor de Nederlandsche Bank. Hiervoor was hij technisch directeur bij Rapid Circle en SharePoint architect bij Sparked en Capgemini. Ik heb meer dan 10 jaar ervaring in de IT en sinds 2007 bezig met SharePoint. Ook heb hij de nodige ervaring op het gebied van Office 365 en SharePoint Online. Ik ben spreker bij verschillende events zoals Software Development Nederland (SDN), DIWUG en SharePoint Connections waar ik zowel over ITPro als over developer onderwerpen op het gebied van SharePoint praat. Verder ben ik een van de trekkers binnen SDN waar ik regelmatig meetings en conferenties mee organiseer en help mee met de redactie van SDN magazine. In zijn vrije tijd houd ik mij bezig met gitaar spelen, schaken en zijn Raspberry Pi. Als je meer wilt lezen wat mij zoals bezighoudt kan je dit ook vinden op mijn blog www.tsunami.nl. Verder breng ik ook de nodige tijd door met mijn vrouw, dochter en zoon en wonen wij in Hilversum.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.