In SharePoint 2010 en SharePoint 2013 is het mogelijk om de maximale upload grootte aan te passen per Web Applicatie. Je kunt dit doen onder de “General Settings” per Web Applicatie in Central Administration. In SharePoint 2013 is de standaard upload grootte verhoogd naar 250MB.

Nieuwe feature
SharePoint 2013 heeft een nieuwe feature toegevoegd aan deze bestaande functionaliteit: maximale upload grootte per extensie. Zoals gezegd is de standaard upload grootte 250MB, maar wat als je filmpjes wilt uploaden die groter zijn dan 250MB, maar niet meteen de hele upload limiet voor alle bestandstypes wilt open zetten. Hier komt deze optie goed van pas.

In het volgende voorbeeld zal ik .WMV bestanden tot 1GB toestaan voor mijn intranet portaal. In de preview is dit alleen nog mogelijk via PowerShell, dit zou wellicht kunnen veranderen in een nieuwe release.

$WebApp = Get-SPWebApplication “http://portal.sharepointrelated.com”
$WebApp.MaximumFileSizePerExtension.Add(“wmv”,1024)
$WebApp.Update()

Om de ingestelde upload groottes per bestandstype te kunnen zien voor je Web Applicatie kun je de volgende 2 regels gebruiken:

$WebApp = Get-SPWebApplication “http://portal.sharepointrelated.com”
$WebApp.MaximumFileSizePerExtension


(klik op de afbeelding voor een betere weergave)

De “one” key die al bestaat is een standaard uitzondering die Microsoft heeft toegevoegd. De “value” is de waarde in MB’s.

Verwijderen van de maximale upload grootte voor een extensie
Mocht je een extensie willen verwijderen uit de lijst (deze gebruikt dan weer de standaard waarde 250MB), kan dit op de volgende manier:

$WebApp.MaximumFileSizePerExtension.Remove(“wmv”)
$WebApp.Update()


(klik op de afbeelding voor een betere weergave)

Notitie van de auteur:
Dit artikel is gebaseerd op SharePoint 2013 Preview (Build version: 15.0.4128.1014)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.