Wednesday, January 26, 2022

Inloggen als een andere gebruiker in SharePoint 2013

Must read

avatar
Michel Verwijmeren
Mijn naam is Michel Verwijmeren en al weer een aantal jaren actief in de wereld van SharePoint. Begonnen als trainer en maar nu werkzaam als consultant bij VX Company. Dagelijks ben ik betrokken bij uiteenlopende SharePoint- en Office 365 trajecten waarbij ik mijzelf voornamelijk richt op de functionele inrichting en ondersteuning van medewerkers.

Met de komst van SharePoint 2013 is het menu item ‘Sign in as Different User’ niet meer beschikbaar. Deze optie kan heel handig zijn bij het testen van je omgeving, zodat je zeker weet dat de juiste rechten aan de juiste personen gegeven worden. De definitieve reden om deze optie te verwijderen is niet bekend, wel is gebleken dat het bij het openen van bijvoorbeeld Microsoft Word bestanden, het tot problemen zorgden. Dit zou dus een reden kunnen zijn.​
Het is mogelijk om als een andere gebruiker in te loggen op basis van een toevoeging in de URL. Door direct achter de site-URL de onderstaande code te plakken, forceer je SharePoint om als een andere gebruiker in te loggen.

http://<siteurl>/_layouts/15/closeConnection.aspx?loginasanotheruser=true

In deze blog wordt uitgelegd hoe je het mogelijk maakt om, via een stuk code, de ‘Sign in as different user’-knop terug kunt plaatsen binnen SharePoint 2013. Het advies is wel om de onderstaande stappen alleen uit te voeren op een test of ontwikkel omgeving, maar niet op een productie omgeving. Voer de onderstaande stappen uit op alle omgevingen waar je de ‘Sign in as Different User’ functionaliteit wilt gebruiken.

1.) Log in op de SharePoint 2013 Server en navigeer naar de volgende locatie:
C:\Program Files\Common Files\microsoft shared\Web Server Extensions\15\TEMPLATE\CONTROLTEMPLATES 

2.)Open het bestand Welcome.ascx in een tekstverwerker, bijvoorbeeld Notepad++

3.) Zoek het element met het id=”ID_RequestAccess” op en plaats de onderstaande code daarboven:

<SharePoint:MenuItemTemplate runat=”server” ID=”ID_LoginAsDifferentUser” Text=”<%$Resources:wss,personalactions_loginasdifferentuser%>” Description=”<%$Resources:wss,personalactions_loginasdifferentuserdescription%>” MenuGroupId=”100″
Sequence=”100″
UseShortId=”true”
/>

4. Sla het bestand op, ververs je SharePoint site en je kunt weer gebruikmaken van de ‘Sign in as Different User’ functie.

 

More articles

2 COMMENTS

    • Dag Bart,

      Klopt, die gedachten is voortgekomen uit het volgende; In een T of O omgeving is het zo dat de functionaliteit veel wordt gebruikt door beheerders om het e.e.a. te testen, denk bijvoorbeeld aan rechten. In een productieomgeving wordt de functie voornamelijk gebruikt door (eind)gebruikers om ‘even snel’ bij een ander iets in SharePoint aan te passen (bijvoorbeeld een presentatie). Dit laatste gaf, in combinatie met Office-documenten, problemen en is een reden geweest voor Microsoft om de actie niet meer beschikbaar te stellen in SharePoint 2013.

      Natuurlijk is het ook mogelijk om deze actie beschikbaar te stellen op de productie omgeving, maar ben er dan wel van bewust dat er een mogelijkheid bestaat dat er (net als in SharePoint 2010) problemen ontstaan wanneer een gebruiker in gaat loggen met andere inloggegevens, om vervolgens een Word-bestand aan te passen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest articles

%d bloggers like this: