In een van mijn InfoPath artikelen heb ik de mogelijkheid van de GetUserProfileByName webservice besproken. Dit is een krachtige feature om profiel gegevens in een digitaal formulier te laden.

Helaas is dit mij niet gelukt in SharePoint Online 2010. Ik heb dan ook een service request ingeschoten bij Microsoft. Ik kreeg het volgende antwoord:

“I would like to update you that currently the data connection for the user profile is not supported in Sharepoint Online.”

Dit betekent dus dat het op dit moment niet mogelijk is. Dit is echt een gemiste kans van Microsoft want dit is een krachtige feature die nu ontbreekt. Ik hoop echt dat dit snel wordt opgelost in een toekomstige update. Ik houd jullie op de hoogte!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.