In de vorige post (Hoe je profielinformatie.. ) heb ik laten zien hoe je met de “User Profile Service Web service” profielinformatie toont in een InfoPath-formulier. In een InfoPath-formulier kun je velden promoten als kolommen van de form-bibliotheek.  Hiermee worden de kolommen gevuld met de data uit de velden van het form.

Die doe je onder de “Form Opties”:

 

 

 

In deze post laat ik zien hoe je de kolom ‘DisplayName’ vult met de “User Profile Service Web service”. Het control “Person / Groep Picker” bestaat uit drie velden:

 

 

 

Wanneer in het control met de hand een account wordt ingevuld, worden alle drie de velden gevuld:

 

 

 

 

Als je het control zet met de “User Profile Service Web service” is het vullen van het veld ‘AccountId’ alleen niet voldoende. De velden ‘DisplayName ‘ en ‘AccountType’ blijven leeg. Ook als het formulier wordt opgeslagen. Het resultaat is, dat het control “Person / Groep Picker” wel een account laat zien maar de kolom ‘DisplayName’ leeg blijft.

 

 

Om dit te voorkomen zet je het veld ‘AccountId’ met “AccountName” en het veld ‘DisplayName’ met “PreferredName“.

 

 

 

 

 

Het veld ‘AccountType’ kun je als tekst zetten met “User“. Als het veld ‘DisplayName’ gepromoot wordt in de form-bibliotheek zal er nu de zelfde naam komen te staan wanneer het control “Person / Groep Picker” niet automatisch wordt gevuld.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.