Microsoft Teams is een op chat gebaseerde samenwerkingstool van Microsoft dat onderdeel is van Office 365. Microsoft Teams stelt lokale en externe teamgenoten in staat om real-time, en near real-time, samen te werken. Aldus Microsoft marketing…

Welke mogelijkheden zijn er eigenlijk om content in een team te krijgen? Allereerst is het uiteraard mogelijk om content rechtstreeks in Microsoft Teams aan te maken. In de praktijk hebben we vaak te maken met documenten op een fileshare of in OneDrive for Business en wat te denken van al die e-mails met bijlagen. Hoe krijg je die content allemaal in je team?

Om antwoord te geven op deze vraag heb ik een infographic gemaakt: Microsoft Teams: How to add content?

 

infographic microsoft teams how to add content
Infographic: Microsoft Teams – How to add content

 

De infographic is in twee stukken opgedeeld:

 • Drag & drop capability
 • Create content capability

Drag & drop capability

Van boven naar beneden toont de infographic dat het mogelijk is om content (documenten, plaatjes, bestanden) vanuit de Windows Verkenner, en daarmee dus ook vanuit OneDrive (for Business) gesyncte bestanden, rechtstreeks naar Microsoft Teams te verslepen. Naar de Microsoft Teams desktop client en de Microsoft Teams web client waarbij het voor de laatste niet uitmaakt welke, van de getoonde, browsers er gebruikt wordt. Opera staat niet in het rijtje omdat deze niet ondersteund wordt.

De onderkant van de infographic toont dat het ook mogelijk is om bijlagen rechtstreeks vanuit Outlook naar Microsoft Teams te slepen! Deze functionaliteit is op het moment van schrijven wel beperkter. Alleen het slepen van Outlook naar Microsoft Teams web client, geopend in de Microsoft Edge browser, is mogelijk.

Create content capability

Aan de rechterkant van de infographic is getoond dat het mogelijk is om content toe te voegen aan Microsoft Teams via:

 • Microsoft OneDrive for Business
 • Microsoft Outlook
 • Microsoft Office

Microsoft OneDrive for Business

Vanuit OneDrive for Business is het mogelijk om content te kopiëren of verplaatsen naar Microsoft Teams.

OneDrive for Business Copy To Microsoft Teams
OneDrive for Business Copy To Microsoft Teams

 

OneDrive for Business Copy To Microsoft Teams 2
OneDrive for Business Copy To Microsoft Teams – Select team

Microsoft Outlook

Microsoft Outlook maakt het mogelijk om op verschillende manieren content toe te voegen aan Microsoft Teams, namelijk:

 • E-mail
  • Elk team en kanaal in Microsoft Teams heeft een eigen e-mail adres. Dit maakt het mogelijk om een e-mail, eventueel met bijlagen, te versturen. De e-mail wordt opgeslagen in de conversation van het team of het kaneel. De bijlagen, inclusief e-mail, wordt opgeslagen in files/bestanden.
 • Bijlage uploaden
  • Het is mogelijk om een bijlage via de interface van Outlook toe te voegen aan Microsoft Teams. Let op!! Het werken op deze manier heeft op het moment van schrijven een eigenaardigheidje. De bijlage wordt namelijk niet in de map General gezet maar in de root van documenten bibliotheek. Dit zorgt ervoor dat het bestand niet zichtbaar is in Microsoft Teams!
 • Bijlage save as
  • De functie save as… maakt het mogelijk om een bestand op te slaan op de Windows Verkenner. Het is echter mogelijk om de bestanden van een kanaal te synchroniseren! Hierdoor wordt het betreffende kanaal zichtbaar in je Windows Verkenner en is het daardoor mogelijk om bijlagen vanuit Microsoft Outlook rechtstreeks op te slaan in het juiste kanaal.

Microsoft Office

Natuurlijk vergeten we Microsoft Office niet met waarschijnlijk de bekendste Microsoft applicaties zoals Word, Excel en PowerPoint.  Ook hier geldt hetzelfde als bij de save as… functionaliteit van Microsoft Outlook. Ook is het mogelijk om het bestand, zonder gebruik te maken van een gesynct team of kanaal, direct in het juiste team of kanaal op te slaan.

Download

De infographic is ook te downloaden: Infographic: Microsoft Teams – How to create content.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.