In een SharePoint Online omgeving heeft elke tenant een basisopslagruimte van 10 gigabyte (GB). Elke gebruikerslicentie krijgt daarbij nog eens 500 megabyte (MB). Een SharePoint online P-Plan kan maximaal 50 gebruikerslicenties hebben. De maximale opslag in een P-plan met 1 gebruiker is 10,5 GB. De maximale opslag in een P-plan met 50 gebruiker is 35 GB.

Deze informatie kun je vinden in het document: Office 365 for professionals and small businesses Service Description. Maar waar vind je het overzicht? Omdat een ‘SharePoint online p-plan omgeving’ één sitecollectie is, verwacht je in de sitecollectie-settings ook het overzicht:

http://<domein>.sharepoint.com/_layouts/settings.aspx

Als je ingelogd bent met het Administrator-account zie je de settings:

Met de link ‘Metrische opslaggegevens ‘ krijg je informatie over het gebruik van de ingestelde quota van de sites:

http://<domein>.sharepoint.com/_layouts/storman.aspx

Hoe groot de site is ten opzichte van de bovenliggende site in procenten. En hoe groot een individuele site of onderdeel is in megabytes. Je kunt op een link van een site doorklikken en de informatie op dat niveau bekijken. Het optelsommetje hoe groot de hele sitecollectie is moet je in dit overzicht zelf maken.

Wel krijg je het totale verbruik te zien als de site met SharePoint designer is geopend:

In de browser kun je wel een overzicht krijgen, maar is niet te vinden als link in de settings. Met de link ‘http://<domein>.sharepoint.com/_layouts/usage.aspx’ krijg je het overzicht. Op deze pagina krijg je ook een beperkt ‘site web analytics report’ en de ‘manage web discussions’.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.