Bij Wortell maken wij gebruik van een enquête voor het inventariseren van feedback van nieuwe medewerkers. Deze wordt al een aantal jaar gebruikt. Mijn collega Marlon vroeg of er enkele vragen gewijzigd, inclusief mogelijke antwoord keuzes, konden worden zonder impact op de reeds beantwoorde vragen. Marlon wilde uiteraard wel de oude antwoorden bewaren. Dit was een erg goede vraag want ik wist dit niet zeker!

Ik besloot een test enquête aan te maken met twee voorbeeld vragen. Deze twee vragen heb ik beantwoord met een aantal gebruikers. Ik heb toen de onderstaande  zaken getest.

Het wijzigen van een vraag

Dit werkt prima, de titel van de vraag is gewijzigd en dit heeft geen impact op oude vragen en antwoorden.

Het toevoegen van een nieuwe keuze

Dit heeft wel impact maar het wordt erg netjes door SharePoint opgelost. Nadat ik een extra antwoord keuze had toegevoegd komt deze netjes bij de oude vragen te staan maar blijf leeg.

Het wijzigen van een bestaande keuze

Dit heeft ook impact maar wordt nogmaals netjes opgelost door SharePoint! Nadat ik een bestaande keuze had gewijzigd blijft de oude bewaard en komt deze nieuwe wijziging bij de keuze mogelijkheden te staan.

Handige weetjes lijkt mij zo 🙂

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.