Wednesday, January 26, 2022

Het verplaatsen van term store items

Must read

avatar
Marc Boes
Mijn naam is Marc Boes, SharePoint consultant bij Wortell, bouwjaar 1970 en ik leef samen met mijn vriendin Rosita in Rotterdam. Mijn achtergrond in automatisering ligt in kantoorautomatisering en ik heb mij altijd gericht op het optimaal inzetten van de informatietechnologie waarover eindgebruikers beschikken. Tot 2007 heb ik dat voornamelijk gedaan met pakketten uit de Microsoft Office suite. Sinds 2007 concentreer ik mij op het Microsoft SharePoint platform. Sindsdien heb ik ervaring opgebouwd in het analyseren van implementaties, het migreren naar standaardfunctionaliteiten en het inrichten van nieuwe implementaties. Het helpen vormgeven van functionele wensen en het vertalen naar beschikbare – en desnoods toe te voegen – functionaliteiten van SharePoint geeft mij daarbij veel voldoening. Bij het vormgeven van oplossingen maak ik waar nodig gebruik van SharePoint Designer voor workflows, business data connecties, vormgeving en gegevensaggregatie; PowerShell voor analyse, configuratie en migratie en Visual Studio voor kleine optimalisaties. Bij complexere infrastructurele- en ontwikkelzaken werk ik graag samen met de betreffende specialisten. Door mijn ervaring op platform en ontwikkelkant, ben ik in staat de consequenties van verschillende keuzes aan opdrachtgever voor te leggen, zodat het meest optimale resultaat bereikt wordt.

Dit artikel beschrijft de gevolgen van het verplaatsen van term store items in verschillende scenario’s.

De conclusies zijn de volgende:

[listdot]

 • Het maakt niet uit of een managed metadata veld een sitekolom uit een content type hub komt, een sitekolom is of als bibliotheek veld is.
 • Verplaatsen van term sets tussen groepen gaat goed.
 • Verplaatsen van terms tussen term sets gaat niet goed.
 • Verplaatsen van terms binnen een term set gaat goed, maar het bijwerken van paden vergt het aanroepen van powershell code. In tegenstelling tot wat daar vermeld staat, is dit soms ook nodig na CU JUN2011.
 • Let op dat managed metadata velden ook gekoppeld kunnen zijn aan terms. Als daaruit terms worden verplaatst, kan dat bijvoorbeeld default waarden ongeldig maken.
[/listdot]

Onderzoeksverantwoording

De scenario’s kennen de volgende varianten:

[listdot]

 • Soort verplaatsing (tussen groepen, binnen term set)
 • Weergave-indeling van de taxonomy kolom (met / zonder weergave volledig pad)
 • Type taxonomy kolom (content type hub site kolom, site kolom, bibliotheek kolom)
 • Instellingen voor termenset van de kolom (of de term na verplaatsing nog binnen de termset/term valt dat als eerste nivo wordt getoond binnen de kolom)
[/listdot]

Na elke wijziging in de term store, zijn de volgende synchronisatiehandelingen nagelopen:

[listdot]

[/listdot]

Als test taxonomy wordt een landentabel genomen:

De managed metadata veldvarianten worden als volgt gecodeerd:

Managed Metadata kolom bron
CTH / SC / LIB (content type hub, site column, library veld)

Weergave
TERM / PATH (term label, volledig pad)

Soort koppeling
TS / T (veld gebruikt een TermSet of een Term als bron). De TS_metadata kolommen verwijzen naar Country met default value Angola. De T_ metadatakolommen verwijzen naar Africa met default value Angola.

De verplaatsingen zijn als volgt gecodeerd:

Verplaatst item
TS / T_IN / T_OUT / T_TS

[listdot]

 • TS verplaatst Country van groep Development naar DevelopmentMoveTest
 • T_IN verplaatst Angola van Middle Africa naar North Africa (IN scope voor T_ kolom)
 • T_TS verplaatst Africa van termset Country naar CountryMoveTest
 • T_OUT verplaatst Angola van Middle Africa naar Asia (OUT scope voor T_ kolom)
[/listdot]

Het betreft dus 12 varianten van managed metadata velden met elk 4 verplaats acties. Multiple values zijn niet getest, maar het uitgangspunt is dat de afhandeling hetzelfde werkt. De al dan niet correcte werking wordt getoetst aan een 3 items in een Custom lijst.

[listdot]

 • Het 1e item is gebaseerd op een contenttype uit de contenttype hub (CTH_Item, velden CTH_*)
 • Het 2e item is gebaseerd op een contenttype uit de site zelf (SC_Item, velden SC_*)
 • Het 3e item is gebaseerd op een standaarditem met 3 bibliotheekvelden (LIB_*)
[/listdot]

Alle velden in de items hebben als waarde Angola. Onderstaande tabellen geven aan welke consequentie welke verplaatsing heeft voor de verschillende velden.

Verplaatsing met Term Store Management Tool (14.0.6105.5000, JUN2011)

Checks and results


More articles

4 COMMENTS

 1. Marc,

  het artikel is goed te begrijpen voor mensen die de termstore kennen en denken als een ontwikkelaar of technisch analist, maar ik denk dat je de eindgebruiker kwijt bent bij het coderen van de verschillende scenario’s.

  Het resultaat is echt heel goed – maar de materie komt niet echt tot leven zonder een of twee voorbeelden van de test die je dan uitvoert.

  • Daar sluit ik mij bij aan. Het is mij niet duidelijk wat er nu precies bedoeld wordt. Ik denk dat het met een paar voorbeelden meer tot de verbeelding speelt en duidelijker wordt.

   • Hi Robert, Nico,
    Helemaal eens, ik heb aangevraagd het stuk naar Infrastructuur te moven – het stukje is bedoeld noch relevant voor eindgebruikers.
    Groet,
    Marc

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest articles

%d bloggers like this: