Wednesday, January 26, 2022

Het verplaatsen van sub sites

Must read

avatar
Martijn Juurlink
Mijn naam is Martijn Juurlink en ik ben werkzaam als SharePoint Consultant voor Web2Work in Hengelo (Ov). Web2Work is een onderdeel van de Odin groep en is gespecialiseerd in standaard en maatwerk oplossingen in de regio van Twente, Overijssel. Mijn focus ligt op het functionele en creatieve vlak binnen SharePoint, om de bedrijfsprocessen en bedrijfsstromen zo effectief en efficiënt mogelijk samen te brengen door middel van de kracht en mogelijkheden van InfoPath, workflows en koppelingen.

Typisch een geval van ‘SharePoint voor dummies’ en het ‘oh werkt dat zo’ effect. Iedereen kent het, je denkt dat je alles goed hebt ingericht maar het blijkt dat een sub-site toch ergens anders moet staan dan waar die nu staat.  Hoe is dit nu snel, en zonder al teveel moeite te doen. Lees verder!

Werken met site content en structuur. 
Er zijn verschillende manieren om sub sites te verplaatsen naar andere locaties binnen dezelfde sitecollectie. Te denken aan de huidige site ‘Verkoop’ die onder de site ‘Afdelingen’ valt maar onder de site ‘Projecten’ moet vallen.

Hoe werkt het:

[listdot]

 • Ga naar de desbetreffende site en klik op ‘Siteacties’ en ‘Site instellingen’
 • Ga naar ‘Sitebeheer’  en klik op ‘Inhoud en structuur’
[/listdot]

Aan de hand van een soort van verkennerweergave is er nu de mogelijkheid om verschillende taken te doen. Wanneer een bepaalde site, koppeling, bibliotheek geselecteerd is kan er aan de hand van de bovenste balk gekozen worden voor de acties of instellingen die actief zijn per onderdeel. Dit kunnen zijn kopieren, verplaatsen, verwijderen, of het aanmaken van onderdelen.  Het is nu mogelijk de site te selecteren en te verplaatsen naar een andere locatie. Eenvoudiger kan bijna niet!

More articles

4 COMMENTS

 1. Zeer goed artikel Martijn!
  Hier kan je goed navigeren enzomeer binnen dezelfde (sharepoint site)
  Wat als je echter een subsite wenst te importeren in een nieuwe Sharepoint site en daarna de originele lokatie van die subsite te deleten?
  Je kan de subsite niet linken aan de nieuwe Sharepoint site omdat je de oude lokatie gaat verwijderen.
  Ik weet dat je inderdaad een nieuwe subsite kan aanmaken op de nieuwe Sharepoint site en dan alle content van die subsite manueel gaan moven maar ik denk dat het veel eenvoudiger kan.
  Suggesties?
  Bedankt op voorhand
  Elvira

 2. Hallo Elvira,

  Wanneer je een volledige site incl. inhoud naar een andere sitecollection wilt verplaatsen kan dit op meerdere manieren, de makkelijkste is om een sjabloon incl content te maken en deze te downloaden en deployen naar de nieuwe sitecollectie. Mijn ervaring is dat dit alleen werkt als de site niet meer content dan 500mb heeft en anders thirth party software te gebruiken van bijv. Metavis

  Ik hoop hiermee je vraag te hebben beantwoord

 3. Wil de Hiërarchie binnen onze SharePoint verzameling aanpassen. Dus een site verplaatsen. Uit het artikel van Martijn maak ik op dat je naar sitebeheer’ en vervolgens naar de optie ‘Inhoud en structuur’. Helaas staat die er bij mij niet bij?! Wie kan mij verder helpen?

  • Goedemorgen Menno,

   Het kan zijn dat je of de rechten hiervoor niet hebt, of dat je de ‘SharePoint Server Publishing Infrastructure’ moet enablen bij de site-admin.

   Vriendelijke groeten
   Martijn Juurlink

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Latest articles

%d bloggers like this: