Een van mijn vele favoriete toevoegingen in SharePoint 2010 is toch wel de document set. Wat alleen tegenviel, is dat de afbeelding op de welkompagina niet individueel is in te stellen. Natuurlijk kan dat wel op content type niveau, maar het ziet er toch allemaal wel wat aardiger uit als je bijvoorbeeld in een map over vastgoed, het betreffende gebouw er ook meteen kan laten zien.

DocSet

Met een klein beetje CSOM is dat echter ‘on-the-fly’ te realiseren en in dit artikel laat ik zien hoe. Deze techniek werkt in SharePoint 2010, 2013 en 365. In mijn eigen oplossingen neem ik het nog wel eens op in een content type hub met site columns en dergelijke, maar in deze uitleg wordt het in een individuele bibliotheek geconfigureerd. Benodigd is een een bibliotheek waarin een document set kan worden aangemaakt. Als eerste maak je in deze bibliotheek een nieuw veld ‘DocumentSetIcon’ aan. Voeg deze niet toe aan de standaard weergave en niet aan de content types:

DocSetIcoon1

Aan het document set content type voeg je vervolgens het nieuwe lijst kolom toe (zie de volgende afbeelding,  de lichtblauwe link) en pas de document settings aan (zie de donkerblauwe link):

DocSetIcoon2

Hier kun je de welkomstpagina van het document set aanpassen. Het Image webpart gooi je weg, daar zetten we een content editor web part voor in de plaats. Van dit web part verberg je het chrome, en plakt in de HTML source de volgende code:

[code lang=”javascript”]

 

[/code]

In elke document set kun je nu afbeeldingen neerzetten en in ‘Document Set Icon’ opgeven welke je als plaatje wilt tonen:

DocSetIcoon3

DocSetIcoon4

Tot slot nog een korte toelichting op de code. Zodra de document set geopend wordt, staat in de URL zowel het ID van de document set, het pad van de inhoud en de GUID van de library. Daar maakt de code gebruik van door eerst het document set item te laden. In de showitem functie wordt vervolgens de naam van het gewenste plaatje uitgelezen. Dat, samen met het pad naar de inhoud, is voldoende informatie om de link te vervangen waar de content editor web part mee begint.

Previous articleTips voor het upgraden van site collecties in SharePoint Online
Next articleEen SharePoint 2010 bibliotheek toevoegen aan je favorieten in Windows 7
avatar
Mijn naam is Marc Boes, SharePoint consultant bij Wortell, bouwjaar 1970 en ik leef samen met mijn vriendin Rosita in Rotterdam. Mijn achtergrond in automatisering ligt in kantoorautomatisering en ik heb mij altijd gericht op het optimaal inzetten van de informatietechnologie waarover eindgebruikers beschikken. Tot 2007 heb ik dat voornamelijk gedaan met pakketten uit de Microsoft Office suite. Sinds 2007 concentreer ik mij op het Microsoft SharePoint platform. Sindsdien heb ik ervaring opgebouwd in het analyseren van implementaties, het migreren naar standaardfunctionaliteiten en het inrichten van nieuwe implementaties. Het helpen vormgeven van functionele wensen en het vertalen naar beschikbare – en desnoods toe te voegen – functionaliteiten van SharePoint geeft mij daarbij veel voldoening. Bij het vormgeven van oplossingen maak ik waar nodig gebruik van SharePoint Designer voor workflows, business data connecties, vormgeving en gegevensaggregatie; PowerShell voor analyse, configuratie en migratie en Visual Studio voor kleine optimalisaties. Bij complexere infrastructurele- en ontwikkelzaken werk ik graag samen met de betreffende specialisten. Door mijn ervaring op platform en ontwikkelkant, ben ik in staat de consequenties van verschillende keuzes aan opdrachtgever voor te leggen, zodat het meest optimale resultaat bereikt wordt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.