Met SkyDrive maak je Office-bestanden aan met de WebApps. De WebApps hebben een beperkte functionaliteit in vergelijking met de geïnstalleerde Office.

Standaard ziet een SkyDrive-omgeving er ongeveer zo uit:

Het is in gebruik simpel. Door op een icoon te klikken van het file-type maak je in de browser het bestand aan. Een vraag die ik had:

“Hoe kun je in SharePoint Online een SkyDrive-look-a-like maken met zo min mogelijk muisklikken en zonder code?”

Dat doe je zo, maak een site aan op basis van het template Express teamsite. Je krijgt een site met de file-iconen, ook al in de goede volgorde. Dit ziet er wel aardig uit:

Het grote verschil is, als je in de SharePoint-teamsite op een file-icoon klikt, opent de client. Er kan niet vanuit de browser een bestand worden gemaakt zonder dat Word of Excel start. Door in de browser de SharePoint-OpenDocuments-Class-add-on uit te schakelen kan dit wel. Om de Office Web Apps te gebruiken ga je in de browser in het menu naar Tools en naar Manage Add-ons. Zoek SharePoint OpenDocuments Class en zet hem uit. Dit is in het onderstaande scherm te zien:

Als je nu op een file-icoon klikt in de Express teamsite maak je een bestand aan met de Office Web Apps. Je hebt nu een gebruikerservaring die lijkt op die van SkyDrive:

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.