De moderne Team Site is eindelijk beschikbaar! Je moet hiervoor wel de optie First Release aanzetten in jouw Office 365 Beheer Portaal. De Team Site wordt geleverd met een drietal standaardcomponenten op de startpagina. Het betreft nieuws, snelkoppelingen en activiteiten. Ik loop je er in dit blog doorheen.

Nieuws

Nieuws is erg handig voor het snel en eenvoudig delen van belangrijke zaken rondom een team. Niet verder vertellen, maar eigenlijk is het een upgrade van de oude en vertrouwde mededelingenlijst. De nieuwsberichten binnen Team Sites worden aangemaakt met de moderne SharePoint pagina’s. Hiermee is het ongelofelijk eenvoudig om nieuwspagina’s aan te maken met standaard webonderdelen zoals het plaatsen van afbeeldingen, documenten en video’s. Deze webonderdelen vind je onder het + icoon zoals te zien in de onderstaande afbeelding:

Een van mijn favoriete features is het tonen van documenten in een pagina. Waarom? Deze worden live weergegeven. Wat betekent dit? Indien er wijzigingen worden doorgevoerd, zijn deze direct zichtbaar. Je hoeft dus niet het document wederom te koppelen in het webonderdeel. Handig! De nieuwsberichten zijn standaard responsive op alle mobiele apparaten. Daarnaast toont de SharePoint App, sinds kort, de nieuwberichten op jouw favoriete smartphone. De nieuwscomponent is op dit moment nog redelijk beperkt en eenvoudig maar Microsoft heeft de volgende onderdelen op de roadmap staan:

  • Werken met nieuwsberichten vanuit de SharePoint App inclusief het gebruik van de camera.
  • Ondersteuning van conceptversies.
  • Statistieken rondom nieuwsberichten.
  • Sociale interacties met nieuwsberichten zoals likes, delen en mentions.

Met deze onderdelen wordt het echt een volwassen component en hopelijk geschikt als standaard nieuwscomponent voor afdelingen en teams.

Snelkoppelingen

De snelkoppelingen zijn handig voor het aanmaken van belangrijke linkjes, niet echt spannend. Je bent hier vrij in om deze als interne items, zoals documenten, of externe items, zoals websites, aan te maken. Hieronder vind je een voorbeeld van twee snelkoppelingen:

Indien je geen interesse hebt in dit component dan ben je uiteraard vrij om de component te verwijderen.

Activiteiten

Alle activiteiten binnen een moderne Team Site, zoals het toevoegen van documenten of een nieuwe lijst, wordt in de activiteiten feed weergegeven:

Uiteraard erg handig om op de hoogte te blijven van de ins & outs van jouw favoriete Team Site.

Ik vind de moderne Team Site een erg goede stap in de juiste richting. Samen met de integratie van Groups, aanwezigheid van moderne bibliotheken en lijsten, is dit een waardevolle toevoeging voor alle eindgebruikers. Zoals je in mijn blogs hebt gelezen gaan de ontwikkelingen erg snel. Ik adviseer je dan ook om je snel in te lezen en voor te bereiden. De toekomst staat morgen voor de deur.

Save

Save

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.