SharePoint Search Web Parts inzetten om content te tonen

In dit derde en laatste deel van deze serie artikelen gaan we de nieuws content van verschillende site collecties tonen in een SharePoint Search Web Part. In de eerste twee delen hebben Content type op site collectie niveau aangemaakt en een Shared Search scope aangemaakt.

In deze serie:

[listdot]

[/listdot]

Een Search Web Part toevoegen

Open de SharePoint site en de pagina waaraan het Search Web Part toegevoegd moet worden. Klik op Edit Page – Add a Web Part en selecteer onder de categorie Search het Search Core Results Web Part. Klik op Add.

 

 

 

 

Open de Web Part properties en selecteer onder Location Properties, Local Search Results in de Location dropdownlist.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vul onder Results Query Options  de volgende waarden in:

[listdot]

  • Cross-Web Part Query Id = Query 2
  • Fixed Keyword Value =  Scope: “News”

[/listdot]

Het eindresultaat ziet er dan als volgt uit:

 

 

 

 

 

 

De weergave van deze zoekresultaten kunnen aangepast worden door de XSLT van het Search Results Web Part aan te passen. Hierover zijn veel artikelen te vinden op het internet, dus voor deze demo zal ik hier verder niet op ingaan.

 

Samenvatting

In dit laatste artikel heb ik laten zien hoe je de content van verschillende site collecties kan tonen d.m.v. een Search Results Web Part en SharePoint Search. Search is een goede manier voor het aggregeren en het presenteren van content en het is daarna ook nog eens erg snel!

3 COMMENTS

  1. Ter aanvulling: in het artikel staat een spatie tussen Scope: en “News”. Wanneer ik die spatie ingeef, dan vind het webpart geen resultaten, wanneer je het aan elkaar schrijft (Scope:”News”), dan werkt het wel. Je kunt in de Location settings van het webpart trouwens ook een scope definieren.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.