Ik had laatst een probleem met een bepaalde map in een bibliotheek. Soms hebben we er last van dat sommige bibliotheken wel erg groot zijn. Een bepaalde map met wat Word Bestanden gaf elke keer een 500 internal Server error als een van de bestanden wilde openen. Openen in de verkenner lukte niet. De map zelf was onbenaderbaar.  Dus contact met Microsoft opgenomen.

Zij vertelden me dat het wel een grote bibliotheek was met te veel bestanden (23.000). Maar ik vond het vreemd dat bestanden en mappen op een dieper niveau in een ander submappen structuur in dezelfde bibliotheek geen problemen gaf. Dit bleek voor hun niet vreemd te zijn. Ik zou denken dat de lengte van de URL / Padnaam de boosdoener zou zijn, maar dat bleek van niet. Ze stuurde me een mail met daarin de suggestie om de Site Manager te gebruiken. Een tool uit een voorgaande versie van SharePoint en kennelijk in Office 365 nog bereikbaar als je de url weet:  <site_url>/_layouts/15/sitemanager.aspx.  Maar als ik de “corrupte” map benaderde werd ik weer geredirect naar het begin van de bibliotheek. Bovendien kan deze tool geen mappen en alleen bestanden verplaatsen.

Het tweede advies was dat ik de bibliotheek op moest splitsen in verschillende bibliotheken. Ik heb dit gedaan alleen de bestanden en map in kwestie liet zich niet verplaatsen. Ook de weergaven aanpassen leek niet te helpen. Nadat er een andere techneut bij Microsoft naar gekeken had kwam die met de suggestie om met SharePoint Designer de map te verplaatsen. En dit heeft uiteindelijk de oplossing gebracht. Een simpele copy and paste met de juiste tool en de map en de bestanden konden in een andere bibliotheek weliswaar weer geopend en bewerkt worden.

Meer informatie van Microsoft over de 5000 items limiet:

Manage lists and libraries with many items

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.