Ook bij SharePoint Online van Office 365 kun je gebruik maken van de Content Type Hub. Ik wilde deze gebruiken bij een klant, maar liep tegen een probleem aan. In SharePoint Online kun je niet zelf bepalen welke site collectie als Content Type Hub dient maar dat is door Microsoft ingesteld bij het aanmaken van de Office 365 tenant. In een ontvangende site collectie staat aangegeven welke site dit is, namelijk: https://<jouwdomein>.sharepoint.com/sites/contentTypeHub.

Toen ik deze site wilde benaderen kreeg ik een “Access Denied”.

De eigenaar/maker van de Office 365 omgeving – de eerste Global Admin – is de enige account die toegang heeft tot de Content Type Publishing Site Collection. Andere Global Admins kunnen zichzelf geen toegang geven want deze site collectie is niet zichtbaar in de Site Collection List.

Als je tegen dit probleem aanloopt moet je dus op zoek naar de eerste Global Admin. Dit is de persoon die de Office 365 omgeving heeft aangemaakt. Deze eerste Global Admin moet inloggen op https://<jouwdomein>.sharepoint.com/sites/contentTypeHub en Site Collection Admin rechten geven aan personen die centrale inhoudstypes en kolommen gaan beheren.

Dit rechtenverhaal geldt ook voor het standaard Search Center: https://<jouwdomein>sharepoint.com/search.

2 COMMENTS

  1. Wij liepen tegen ditzelfde probleem op bij het search center. Raar dat Microsoft deze sites niet standaard goed overdraagt aan ALLE Global Administrators. Lijkt me een aanpassing nodig is in hun deployment werk instructies. Heb je dit aan Microsoft doorgegeven?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.