Wel eens op zoek geweest naar de mogelijkheid om vanaf een bepaalde SharePoint site, direct een document te uploaden naar een bibliotheek die zich op een andere SharePoint site bevindt? Hieronder de oplossing! Het is mogelijk om, middels een kleine toevoeging, vanuit een willekeurige locatie binnen SharePoint een bestand te uploaden in een document bibliotheek binnen een specifieke site. Iedere SharePoint pagina beschikt namelijk over een zogenoemde upload pagina, Upload.aspx. Deze pagina wordt alleen zichtbaar op het moment dat je binnen een desbetreffende bibliotheek op de knop ‘Upload document’ klikt.

Volg de onderstaande stappen om de Upload.aspx pagina te openen zonder op de knop ‘Upload document’ te klikken.

[bulletlist]

  • Navigeer naar de desbetreffende site waar je later het bestand wilt uploaden.
  • Kopieer de hyperlink verander vervolgens de geopende pagina – vaak is dit de Start.aspx of Home.aspx – naar Upload.aspx.
  • Plak vervolgens de hyperlink in een nieuw scherm en je zult zien dat er een ‘Add a document’ pagina wordt geopend.

[/bulletlist]

Op deze pagina ben je nu in staat om zowel een bestand te uploaden als te selecteren in welke bibliotheek dit bestand geplaatst moet worden. Op deze manier kan je een centrale lijst opstellen, waarin je direct bestanden kunt uploaden naar andere sites.

Maar, we zijn er nog niet! Het is namelijk ook mogelijk om een directe verwijzing te maken naar een specifieke Library binnen de aangewezen site. Om deze verwijzing toe te voegen aan de hyperlink, dient het ID van de bibliotheek (ListID) toegevoegd te worden. Een ListID is eenvoudig op te vragen.

[bulletlist]

  • Navigeer (nogmaals) naar een site waar je de bestanden wilt uploaden.
  • Open een specifieke bibliotheek, in het voorbeeld de standaard bibliotheek’Documents’
  • Open de instellingen van de documentenbiblitoheek via het tabblad Library > Library Settings
  • Wanneer je nu naar de hyperlink lijkt, zie je dat aan het einde een ListID wordt toegevoegd. Dit is de verwijzing die wij nodig hebben om een link te maken die ervoor zorgt dat je vanaf een willekeurige locatie, direct een document in deze bibliotheek wilt uploaden.

[/bulletlist]

Opmerking: In sommige gevallen wordt het ID van de bibliotheek wel met accolades en streepjes weergegeven en in sommige gevallen worden deze tekens vervangen door HTML code. Vaak werkt het door eest even in de bibliotheekinstellingen op List name, description and navigation te klikken en dit venster vervolgens direct weer op te slaan via Save. Wanneer je hierna opnieuw hyperlink bekijkt wordt het ID wel met de symbolen weergegeven. Werkt dit niet? Vervang dan de onderstaande HTML code met de volgende leestekens:

[bulletlist]

  • &7B is een {
  • &7D is een }
  • &2D is een –

[/bulletlist]

Nu je het List ID weet van een specifieke bibliotheek, kan deze toegevoegd worden aan de Upload.aspx hyperlink die we eerder al hebben gezien. Plak achter Upload.aspx de tekst ?List= en daarachter vervolgens het ID. Zodra je hierna die hyperlink opent, zal je zien dat je direct een bestand in de documentenbibliotheek ‘Documents’ kunt uploaden. Je hebt op dit moment ook niet de keuze om een bibliotheek te kiezen, zoals je dit eerder wel hard.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.