LinkedIn heeft de laatste tijd wat nieuwe functionaliteit toegevoegd (zie https://developer.linkedin.com/). Hierdoor is het mogelijk om op je eigen website een knop van LinkedIn of een overzicht vanuit LinkedIn te tonen. De nieuwe functionaliteiten worden gegenereerd vanuit javascript. Deze zijn vrij eenvoudig op een site te zetten door middel van een inhoudseditor webpart. Het nadeel van javascript in een inhoudseditor webpart is dat het voor een minder ervaren eindgebruiker niet is aan te passen.

Custom webpart
Een klant van Wortell vroeg aan mij of de functionaliteit van Apply With LinkedIn (https://developer.linkedin.com/plugins/apply) overgenomen kan worden in SharePoint en dat het voor minder ervaren gebruikers zo ingezet kan worden bij vacatures. Het voordeel van Apply with LinkedIn is dat er geen formulier gemaakt hoeft te worden en de sollicitant kan met 1 druk op de knop solliciteren.

Voorbereiding
Voor dat je de knop kan gebruiken op een website moet je een javascript API aanvragen (gratis) op https://www.linkedin.com/secure/developer (LinkedIn account voor nodig). Hiermee vraag je aan welke URL je de knop gaat gebruiken. Je kunt hiervoor meerdere URL’s gebruiken, mocht je bijvoorbeeld eerst op een test omgeving de knop gaan testen. De knop gebruikt ook een bedrijfs ID. Deze is het makkelijkst te achterhalen via de plugin van LinkedIn zelf (https://developer.linkedin.com/plugins/apply). Hiermee wordt de naam van het bedrijf en het logo opgehaald.

Solution

[listdot]

 • Maak in Visual Studio een nieuwe Empty SharePoint solution.
 • Voeg een nieuw webpart toe

[/listdot]

 

[listdot]

 • Bekijk de bestanden in de solution explorer

[/listdot]

[listdot]

 • Elements.XML hoef je in principe niets in aan te passen. Het kan zijn dat je een eigen groep wil gebruiken, zodat het voor eindgebruikers eenvoudiger is toe te voegen aan een pagina. Pas in de elements.xml dan de Value=”Custom” aan naar een waarde die je wilt.
 • ApplyWithLinkedIn.webpart. Hier hoeft ook niets aangepast te worden. Je kan de titel en de beschrijving van het webpart aan passen.
 • ApplyWithLinkedIn.cs, hierin komt de code waarin het javascript gegenereerd wordt en de eigenschappen van het webpart.

[/listdot]

Eigenschappen webonderdeel

[listdot]

 • Open ApplyWithLinkedIn.cs
 • Voeg onder Public class ApplyLinkedIn de eigenschappen toe. Klik hier voor de code.

[/listdot]

Javascript genereren

Nu we de eigenschappen van het webpart hebben. Kunnen we het genereren van het javascript maken. Verwijder in ApplyWithLinkedIn.cs protected override void CreateChildControls() en voeg deze code toe aan de class.

Waarschijnlijk krijg je 3 foutmeldingen. De melding StringBuilder could not be found: Voeg using System.Text; toe bovenaan de pagina (dit kan ook door met rechtermuisknop op de foutmelding te klikken en op Resolve te klikken).

De foutmelding over “The name ‘IsPageInEditMode’ does not exist in the current context” passen we later aan. Dit is een optionele functie. Code voor isPageInEditMode. Hiermee wordt een stukje tekst getoond in het webpart voor de eindgebruiker als hij de pagina aan het bewerken is. Klik hier voor de code.

[listdot]

 • Voeg het webpart toe aan de feature. Scope moet site (sitecollectie) zijn. Hernoem eventueel de titel en de beschrijving.

[/listdot]

[listdot]

 • Bouw de solution en voeg de solution toe aan central admin.
 • Open SharePoint 2010 management shell
 • Typ in: add-spsolution c:\LinkedIn.wsp
 • Ga naar Central Administration – System Settings -> Manage Farm solutions.
 • Klik op LinkedIn.wsp -> Deploy Solution
 • Activeer de feature en voeg het webpart toe aan een pagina.

[/listdot]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.