Afgelopen week kreeg ik, heel toevallig, een dag na elkaar dezelfde vraag voorgeschoteld; “Waarom lukt het mij niet om de afbeeldingen, die getoond worden door middel van een Picture Library Slideshow Web Part, op een normale grootte te tonen?”. Natuurlijk, eerder viel het me al op dat deze niet op ware grootte weer werden gegeven, maar na wat aanpassingen aan de grootte van het Web Part was het wel acceptabel. Wat blijkt, SharePoint maakt niet gebruik van de afbeeldingen in een Picture Library, maar maakt er eerst zelf kleinere afbeeldingen van.

Na wat rond gekeken te hebben op internet kwam ik een pagina tegen op SharePoint.Stackexchange.com, waarbij door Vadim Gremyachev en antwoord werd gegeven op, wat leek, mijn vraag. Hoewel de oplossing gericht is op SharePoint 2010, probeerde ik hem toch even uit.

Wat blijkt, op het moment dat je het onderstaande script, door middel van een Script Editor Web Part, toevoegt aan dezelfde pagina als waarop een Picture Library Slideshow Web Part is geplaatst, worden de afbeeldingen in normaal formaat getoond!

[sourcecode language=”javascript”]

[/sourcecode]

Alle credits voor deze oplossing gaan dus naar Vadim Gremyachev voor het bieden van een oplossing in SharePoint 2010, die in SharePoint 2013 nog steeds voor betere slideshows zorgt!

 

2 COMMENTS

 1. Hoe zorg je er voor dat je bij afbeeldingen van verschillende grootte wel steeds de navigatie knoppen op dezelfde plek behoud? want het verspringen van de knoppen met de afbeeldingen is nogal storend.

  • Dag Anouk,

   Dit lijkt te komen doordat het Web Part waarin de Slideshow wordt getoond, steeds wordt aangepast.
   Heb het een aantal keer bij mijzelf ingesteld, maar zodra ik een vaste waarde aan het Web Part mee geef lijkt het probleem opgelost te zijn.

   Succes!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.